avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

Buna ziua
Vreau sa stiu daca in calculul concediului prenatal intra si veniturile PFA. Specific ca sunt angajata cu norma intreaga dar am venituri si din PFA(cu norma de venit).
Si alta intrebare: in timpul concediului prenatal, am voie sa incasez venituri suplimentare?
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
CLidiaS, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLidiaS , utilizator 13:09, 26 Noiembrie 2015
1. Angajatorul unde aveti contract individual de munca va lua in calculul indemnizatiei pentru concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal) numai veniturile obtinute de la el.

2. In calitate de PFA puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate, platit de casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) daca ati incheiat cu CJAS un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii (prin care platiti 0,85% din venituri pentru a beneficia de concedii medicale).

3. Legislatia in vigoare nu prevede ca in timpul concediului de maternitate nu puteti avea alte venituri.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Istrate_Nicoleta Istrate_Nicoleta Buna.Ce taxe trebuie platite in plus de CAS 5,5%?Mentionez ca am PFA... Va multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si indemnizatie crestere copil AltaMihaela AltaMihaela Buna ziua, Sunt insarcinata. Am o intreprindere individuala si realizez venituri ocazional. Dupa prima luna de sarcina mi-a incetat de drept CIM (norma ... (vezi toată discuția)