off topic: preturile minime pt tranzactiile imobiliare au fost stabilite datorita evaziunii!!
acum on topic:
1. Dle Nucu$, dati-mi voie sa nu fiu deacord cu dvs, CONSULTANT in asigurari.
Dvs il indrumati pe pagubit sa-si repare masina astfel facand dovada certa asupra pretului. Stiti bine ca acest lucru nu se poate (fiind vorba de o dauna totala "la prima vedere") si, mai mult decat atat, la ce impact a suferit masina, ma indoiesc ca un service isi asuma responsabilitatea sa repare masina in parametrii initiali (asa cum prevede legea asigurarilor). Cred ca obtinerea unei hartii oficiale de la reprezentanta in care sa se specifice faptul ca autoturismul nu mai poate fi reparat in parametrii specificati de producator ar fi o simpla formalitate. Presupun ca stiti ce inseamna o asemenea hartie, nu?
2.Dvs o tot tineti cu tabelul de uzura din norma csa privind limitele de despagubire (partial aveti dreptate si acest lucru pt ca asigurarea RCA este o cvasiasugurare si lumea nu cunoste acest aspect). Nu aveti dreptate pt ca valoarea unui bun nu poate fi calculata exact si corect de catre o lege, sau mai bine zis IMPUSA. Este ca si cum statul care mi-a confiscat o casa imi spune ca valoarea ei este fix 5000 euro, drept pt care nu am dreptul la o despagubire la valoarea pietei!! Valoarea de piata a unei masina second hand de 7 ani vechime nu cred ca are de-a face cu valoarea ei de noua, aici referindu-ma strict la o promotie cand a fost cumparata de noua. La fel valoarea de piata nu vad cum sa fie influentata de timp (e vorba de o masina tipul x si modelul y care a fost distrusa la data de z avand o vechime de n ani) si mai ales de cumparator! Nu va dati seama ca daca vreti sa va vindeti masina dvs personala si valoarea ei de piata (ca doar nu o vindeti la asigurari conform normei CSA) ar fi influentata de cumparator, mai mult de 10 euro nu ati obtine pe ea?!
3.Alt aspect... Asiguratorul intra in proces subrogandu-se partial sau total asiguratului in functie de suma(e).
Chiar nu inteleg de ce folositi un limbaj atat de rigid in informatii si nu puteti da un sfat care sa ajute...
Cum am mai spus, Slai, ia-ti un avocat care a mai avut de-a face cu asigurarile si rezolva-ti problema care in opinia mea nu este de nerezolvat. Din contra
~ final discuție ~