avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Despre impozitul pentru sediului social
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Despre impozitul pentru sediului social

Buna!

Am un SRL (microintreprindere) infiintat la inceputul acestui an. Suntem o formatie muzicala, deci la adresa unde avem sediul social (care este si casa mea familiala) nu desfasuram absolut nicio activitate legata de SRL. Punct(e) de lucru nu avem, prestand la diferite evenimente private sau corporate. Intrebarea mea ar fi: ce am de facut, sa fiu si in viitor la zi cu impozitul pe cladire, luand in vedere faptul, ca de la 1 ianuarie 2016 aceste impozite se vor calcula altfel ca si pana acum? Vrem sa avem totul in regula si legal.
Doresc sa mai mentionez, ca imobilul in care are loc si sediul firmei l-am cumparat cu 3 ani in urma - poate conteaza si acest fapt la calculul impozitului...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:14, 26 Noiembrie 2015
Daca sediul social nu se desfasoara nicio activitate (acest lucru e consemnat in certificatul constatator de la Oficiul Registrului Comertului) si nici nu se inregistreaza in contabilitatea firmei cheltuieli efectuate la sediu (intretinere, energie electrica etc.), atunci nu se va majora impozitul.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2015
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fără activitate la sediul social silviub1234 silviub1234 Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Impartire cheltuieli si utilitati intre srl si if care au sediu comun noemi92 noemi92 Buna seara. O Intreprindere Familiala are sediul profesional intr-o cladire care se afla in proprietatea titularului de IF. Aceasta cladire nu reprezinta ... (vezi toată discuția)
Sediu social in apartament cata14dc cata14dc Am avut un contract(1 camera) cu o firma pt sediu social in apartamentul meu pana in 2007.Din 2007 nu s-a mai prelungit contractual cu respectiva firma dar ... (vezi toată discuția)