avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Optiune pt. cod TVA
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Optiune pt. cod TVA

Buna ziua!

1) Am o firma mica (SRL) care vinde produse online si nu sunt platitor de TVA.
2) Pana acum am facut mici achizitii intracomunitara din Ungaria (mult sub limita de 10.000 EUR).
3) Acum furnizorul din Ungaria imi solicita cod valabil TVA deoarece si-a schimbat sistemul informatic si poate factura doar in aceste conditii.

Intrebari:
1) Pot sa cer de la ANAF un cod TVA pentru achizitii intracomunitare chiar daca nu ating plafonul de 10.000 EUR?
2) In cazul in care primesc acest cod TVA, inseamna ca furnizorul din Ungaria va factura fara TVA iar eu voi fi obligat sa achit aici in Romania cota de noastra 24%?
3) Cand ar trebui sa achit cote de 24%? Imediat ce am receptionat bunurile?

Va multumesc anticipat pentru raspuns si imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect dpdv a termenilor fiscali.

Cu stima,
Robert
Cel mai recent răspuns: thinker80 , utilizator 22:41, 26 Noiembrie 2015
(1) Da, se poate cere cod de T.V.A. doar pentru operatiuni intracomunitare, (2) trebuie achitata T.V.A. in Romania si (3) exigibiliatea T.V.A. este la data intrarii in tara.
Multumesc pentru raspunsuri. Nu inteleg insa ultima: data intrarii in tara. Eu de obicei ma duc si le aduc eu personal cu masina. In acest caz data facturii de catre furnizorul din Ungaria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa ma inregistrez platitor de tva sau sa raman neplatitor? carmenbn carmenbn O microintreprindere neplatitoare de tva,cu CA in 2012 0 lei,va face achizitii intracomunitare(suplimente alimentare) din Ungaria,pe care le va vinde unor ... (vezi toată discuția)
Regim tva la achizitii intracomunitare Adriana_AA Adriana_AA Buna ziua. Detin un PFA, neplatitoare de TVA, iar in luna august 2018 am achizitionat un autoturism second-hand de la o firma din Ungaria, pe baza facturii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare platitor tva pb pb Buna ziua, Iarasi a aparut o problema. Pe firma pe care fac activitate nu am avut de la infiintare (1997) o CA mai mare de 35.000 EUR pe an. Inca de la ... (vezi toată discuția)