avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nelamurire cu legile din Austria
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nelamurire cu legile din Austria

Buna ziua , am mare nevoie de o lamurire intr-o problema si multumesc anticipat pentru fiecare raspuns pe care-l voi primi .
De doi ani lucrez legal in Austria , firma la care lucrez pe perioda de iarna se inchide 3 luni si toti muncitorii sunt trecuti in somaj , eu anul trecut nu m-am incadrat la cele 50 de saptamani necesare a fii lucrate intr-un an ca sa poti beneficia de somaj , anul acesta am mers si mi-am depus dosarul , mi sa prelucrat datele in prima faza mi sa dat o data in care sa revin cu dosarul pentru finalizarea datelor , si ... surpiza !!! cetatenii romani care au familia in Romania si tine contact cu ea nu primeste somaj :O!!!!! mi sa spus sa cer somaj de la autoritatile Romane , mai era niste intrebari la cat timp i-mi vizitez famila , la ce distanta de locul de munca am domiciliu in romania , daca in romania am propietate , masina etc tot felul de intrebari care au ridicat semne de intrebare inca din prima faza ....acum ce rugaminte am la dv . daca poate sa-mi spuna cineva bine documentat daca se poate asa ceva ???
Adica din primul raspuns primit eu nu inteleg o singura chestie , nenorocitii astia de austrieci , dupa ce-ti achiti toate obligatiile fata de ei , mai vor cumva sa renunti si la familie ( personal am doi copii ) ca sa primesti ce eu cred ca e de bun simt sa primeti ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 27 Noiembrie 2015
Alocatia de somaj in Austria este acordata cu conditia exercitarii unei activitati timp de cel putin:
- 26 saptamani in ultimele 12 luni (pentru persoanele pana in 25 ani);
- 52 saptamani in ultimii 2 ani (pentru persoanele care o solicita pentru prima data si care au peste 25 ani) ;
- 28 saptamani in cursul anului precedent (pentru persoanele care au mai primit aceasta alocatie);

Pentru a va depune cererea aveti nevoie de urmatoarele documente: declaratia de resedinta (Meldezettel), cardul de identitate, formularul numit Arbeitsbescheinigung care contine toate informatiile referitoare la durata muncii dvs., motivul incetarii lucrului, dreptul la concedii restante etc. precum si daca aveti copii in intretinere, documentele lor de nastere.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot primi somaj lucrand in strainatate? torehon torehon Buna ziua Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la somaj in austria a adriana profir adriana profir Am lucrat in italia 1,3 luni cu contract de munca iar dupa o luna am inceput sa lucru in Austria doar 3 luni si 20.de z ile nu am mai putut lucra deoarece sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , locuiesc în austria și sunt pensionară limita ... jasminne jasminne Bună ziua , locuiesc în Austria și sunt pensionară limita de vârstă din România , acum lucrez și la data de 1 nov 2024 aș împlini vârsta de ... (vezi toată discuția)