avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am dreptul la somaj in austria a
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am dreptul la somaj in austria a

Am lucrat in italia 1,3 luni cu contract de munca iar dupa o luna am inceput sa lucru in Austria doar 3 luni si 20.de z ile nu am mai putut lucra deoarece sunt insarcinata
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:39, 26 Noiembrie 2017
In Austria exista ca prestaţii principale ale asigurării de şomaj : alocaţia de şomaj şi alocaţia de ajutor.

Alocatia de şomaj este acordată cu condiţia exercitării unei activităţi timp de cel puţin:
- 26 săptămâni în ultimele 12 luni (pentru persoanele până în 25 ani);
- 52 săptămâni în ultimii 2 ani (pentru persoanele care o solicită pentru prima dată şi care au peste 25 ani) ;
- 28 săptămâni în cursul anului precedent (pentru persoanele care au mai primit această alocaţie).

Alocaţia de ajutor se acorda dacă v-aţi epuizat dreptul la alocaţia de şomaj.

Mai multe informaţii pot fi obţinute de la agenţia de ocupare regională competentă.
Buna ziua lucrez in Austrea si sunt cu contract as putea sa eau somaj aici
Conditiile pentru a lua somaj in Austria le gasiti in mesajul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot primi somaj lucrand in strainatate? torehon torehon Buna ziua Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma ... (vezi toată discuția)
Nelamurire cu legile din austria unlupalb unlupalb Buna ziua , am mare nevoie de o lamurire intr-o problema si multumesc anticipat pentru fiecare raspuns pe care-l voi primi . De doi ani lucrez legal in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , locuiesc în austria și sunt pensionară limita ... jasminne jasminne Bună ziua , locuiesc în Austria și sunt pensionară limita de vârstă din România , acum lucrez și la data de 1 nov 2024 aș împlini vârsta de ... (vezi toată discuția)