avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Donatie imobil unei tinere casatorite
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Donatie imobil unei tinere casatorite

Doresc sa donez un imobil fiicei mele care este casatorita .Care este procedura , ca acest imobil sa ramana doar al ei in caz de divort si sa fie impartit la doi???
Imi doresc ca imobilul sa nu fie considerat bun comun dobandit in timpul casniciei .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:42, 28 Noiembrie 2015
Donatiile primite in timpul casatoriei sunt considerate bunuri proprii.

Se pot considera bunuri comune doar in cazul in care donatorul specifica ca doneaza ambilor soti
cyan are perfecta dreptate. Donatia se considera bun propriu. Sa aveti grija ca notarul sa nu treaca bun comun si nici numele ginerelui sa nu fie pe acolo, ca s-au mai intamplat astfel de lucruri iar ce ati semnat ramane bun semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Despăgubirea surorii după cumpărarea cotei din donația de la părinți. cine va fi proprietar final în acte, ambii soți sau doar soția? MihaiStancu MihaiStancu Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: Parintii sotiei mele vor sa doneze (ei si surorii ei) un apartament. Apoi, din fondurile comune dorim sa o despagubim ... (vezi toată discuția)