avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu pentru studii cu plata in invatamantul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu pentru studii cu plata in invatamantul preuniversitar

va rog sa-mi confirmati urmatorul drept legislativ:

Conform legii nr 1 , art 268 , am dreptul la 6 luni de concediu cu plata in cazul in care sunt inscris la studii masterale in Franta si anexez cererii adresata CA al scolii , contractul de publicare din partea unei edituri , in vederea editarii lucrarii de disertatie in calitate de lucrare in interesul invatamantului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 28 Noiembrie 2015
Potrivit textului de lege mentionat de dvs, cadrele didactice care redactează teza de doctorat sau lucrări în interesul învăţământului pe bază de contract de cercetare ori de editare au dreptul la 6 luni de concediu plătit, o singură dată, cu aprobarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

In speta, dreptul dvs. depinde de modul de interpretare a sintagmei "lucrări în interesul învăţământului pe bază de contract de cercetare ori de editare " , si anume: daca lucrarea de disertatie este considerata de unitatea de invatamant ca lucrare in interesul invatamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studii dianab268 dianab268 Buna ziua! Lucrez in invatamant si urmez programul unei scoli doctorale. As vrea sa stiu daca as putea beneficia de o zi libera pe saptamana pentru ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru finalizarea lucrării de doctorat. dacă am finalizat ... vasea_13 vasea_13 Concediu pentru finalizarea lucrării de doctorat. Dacă am finalizat studiile de doctorat (cei 3 ani) și sunt în anul I de gratie pot cere o luna de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, legat de concediul de 6 luni pentru scrierea lucrarii ... Diana Marin Diana Marin Buna ziua, Legat de concediul de 6 luni pentru scrierea lucrarii de doctorat. Eu nu l-am cerut pana acum si imi pare rau, caci nu stiu daca voi mai avea ... (vezi toată discuția)