avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general STAMPILA LA CONTABIL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

STAMPILA LA CONTABIL

DE CE CONTABILUL DORESTE O STAMPILA LA EL??? CE VREA SA FACA EL CU STAMPILA FIRMEI MELE?
Daca am apelat la o firma de contabilitate si semnez un contract de colaborare presupun sau de prestari servicii, de ce nu utilizeaza stampila firmei sale proprii pentru ca asa ar fi normal sa isi asume responsabilitatea muncii sale, intrucat eu, nefiind contabil, dar lasandu-i stampila ma pot trezi cu surprize. Care sunt pericolele ce ma pasc daca ii las stampila??? Este legal si normal ca o stampila sa stea la el???? va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 11:58, 26 August 2009
"""Pentru ca in Romania stampila reprezinta celula de baza a economiei, chintesenta prosperitatii. Orice foaie mazgalita, orice colt de hartie igienica devine un important document oficial daca aplicam o stampiluta, rotunda, patrata, in colturi. """""


cine ARE INTERES priveste stampila ca fiind "chintesenta prosperitatii" =D>:yeah::training::dance3:

cine NU ARE INTERES, nu vede decat o STAMPILA :ok::belay:
Mi-a spus mie un client din afara:"Oh, sorry, romanian stampila"Si asta se intampla acum 10 ani:D
Despre teama de a inmana o stampila contabilului cu care ai contract, hmm...Se fac stampile la orice colt de strada, ca si facturi si diplome de licenta, carnete de conducere si multe altele.Daca cineva ar fi pornit sa faca o ilegalitate, fiti fara grija ca nu sta in drum de lipsa unei stampile.
Discutam recent cu un expat de importanta care se da notarului in Romania. O casta inchisa, care legalizeaza fara a avea nici o raspundere! asa zise "documente oficiale" . Se amuza teribil de acea stampila "seaca" pe care notarul o foloseste cu multa greutate, la propriu, in colturile paginilor. In tarile civilizate activitatea notariala nu este nici pe departe cu un regim atat de special. IN SUA de ex, notar poate fi si bacanul de la coltul strazii.
O sa mai dau un copy/paste aici la zisele unui stimat domn Alberto Kurtyan:

"Stampila este pentru patron sau functionarul de stat exact ceea ce este sceptrul pentru imparat. Un semn exterior al puterii. Dar ca valoare juridica ... zero barat.

Ar trebui scris un tratat despre stampile.
La noi, functionarii sunt cu atit mai fericiti cu cit vad mai multe parafe, stampile, sigilii, apostile, duble apostile, stampile
patrate, triunghiulare, ovale, etc.
Iar daca documentele poarta timbre seci, timbre judiciare sau fiscale pe coltul carora sunt aplicate alte stampile atunci intregul proces juridic atinge punctul culminant al euforiei.
Sa nu uitam culorile stampilelor, splendidele datiere si dispozitivele de inseriat mecanic.
De asemenea, diplomele sau atestatele trebuie sa poarte neaparat un abtibild auriu rotund, in colturi cu timbru embosat (sec) in centru.
Iar daca documentul are si un snurulet si gaurele (cum au actele emise de notarii din Moldova de peste prut) ... deja ma cuprinde emotia.
Fericirea este direct proportionala cu numarul stampilelor. Poate nu v-ati gindit la efectul psihologic al stampilei. Daca un act are mai multe stampile atunci este "mai valabil" este "legalizat".
Sau, cu cit ai stampila mai mare ... cu atit esti mai tare.
Multi juristi au devenit niste adevarati cavaleri ai stampilelor.
Si in final, (dupa parerea mea) IATA culmea stampilelor: Sa-ti faci stampila cu propria semnatura ! Cit de valabil este acest consimtamint???"

Alberto Kurtyan


ei bine culmea lui Alberto exista in lumea reala: avem clienti care au stampila cu propria semnatura :">B-)
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
CLASS FIN - EXPERT SRL, Consultant fiscal
Nu erau mai intelepti inaintasii nostri cand puneau degetul?!
am intilnit situatii in care am avut urmatorul dialog :
- Aaaa, n-ati stampilat! :rtfm:
- Ma scuzati , am uitat sa fac asta ! Ce-i de facut ?:">
- Semnati si scrieti " valabil fara stampila " !B-)
- :O:
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
Magda Staicu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Este obligatorie stampilarea contractelor? ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua, vreau sa stiu daca este obligatorie stampilarea contractelor in general si ce text de lege reglementeaza asta. (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata daca am restante de peste 3 luni? florenta_22 florenta_22 La noi s-a schimbat administratia,persoana respectiva nu este calificata,majoritatea locatarilor sunt nemultumiti de dansa. 1. Am platit intretinerea si pe ... (vezi toată discuția)
Stampila anitsirc anitsirc SRL proaspat infiintat. [b]De cate stampile am nevoie? Care sunt rehulile de care trebuie sa tin cont in alegerea designului stampilei? Exista firme ... (vezi toată discuția)