avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul concediu medical

cum se calculeaza un concediu medical?

eu asa am facut:

am un concediu medical cu boala obisnuita - 6 zile

am aflat cat este coantumul pe zi (suma celor 6 luni impartit la nr de zile celor 6 luni inmultit cu coeficientul la%= coantum pe zi)dupa care am impartit zilele - adica din 6 zile concediu medical -05.04.209 pana pe 10.04.2009
05.04.2009- duminica
06.04.2006- luni
10.04.2009 - vineri
eu am considerat ca 05.04.2009 nu se plateste si deci cele 5 zile ramase sunt suportate de agentul economic
este corect asa?
multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ramona2008 , utilizator 16:30, 24 Iulie 2009
Se iau in calcul salariile ralizate pe ultimele 6 luni, se impart la nr de zile lucrate si aplicati procentul de 75%.
Iar din concedium medical se paltesc doar zilele lucratoare, deci ati procedat corect.

Doar ca ultima zi, a 6-a va fi platita din FNUASS, conform:

Art. 12. - Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă după cum urmează:
A. de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă;@
B. din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu:
a) ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, şi până la data încetării incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia; .

zilele din acest articol sunt zile calendaristice.
Am si eu o intrebare, daca un angajat isi ia concediu de odihna si in perioada concediului de odihna se imbolnaveste si ii da doctorul concediu medical, cum se inregistreaza? Sau, mai bine spus, se poate sa iti iei concediu medical in timpul celui de odihna, acesta din urma anulandu-se pe perioada concediului medical? Va multumesc
Concediul medical suspenda de drept contractul de munca, deci daca un angajat se imbolnaveste pe perioada CO, va aduce certificatul de CM la angajator iar CO se prelungeste cu durata CM
Daca are concediu de odihna de luni pana vineri (5 zile lucratoare) si se imbolnaveaste miercuri si primeste un concediu medical de 6 zile (de miercuri pana luni, inclusiv), de marti va veni la lucru si se considera ca a avut concediu de odihna 2 zile si cel medical 4 zile lucratoare, sau mai sta acasa si pentru celelalte 3 zile din concediul de odihna pentru a respecta numarul de zile? Legal cum este corect?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Buna ziua. 1) daca un angajat se imbolnaveste avand concediu ... Popescu Stefan Catalin Popescu Stefan Catalin Buna ziua. 1) Daca un angajat se imbolnaveste avand concediu medical, concediu de odihna se suspenda pe perioada cat are CM si poate sa il ia in alta perioada? ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu BURTOIU DOINITA BURTOIU DOINITA Doresc sa stiu cum se calculeaza concediul medical si concediul de odihna la un salariu minim pe economie (vezi toată discuția)
Concediul medical si absentele nemotivate anonim anonim Concediul medical poate afecta concediul de odihna? Pentru ca la noi in firma daca ai CM , se scade proportional din Concediul de odihna. Absentele nemotivate ... (vezi toată discuția)