avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozit forfetar pentru societati cu activitate zero
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozit forfetar pentru societati cu activitate zero

Buna ziua - am o societate care nu mai are activitate din 2004 si vreau sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a nu plati impozit forfetar si ce tarife se percep in acest sens.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana Luca , Consilier juridic 00:41, 25 Iulie 2009
noi avem o societate 2 asociati straini si un roman.Am demarat procedura de lichidare,dizolvare(fara lichidator) ,urmeaza sa apara in Mon Oficial in cateva zile si dupa asta tb bilantul de lichidare.Deci sfatul meu daca vreti sa radiati o firma ,mergeti la Reg Com si demarati,nu este chiar asa cum vorbesc unii,ca-ti tb lichidatir,ca te costa mii de euro.Asta am crezut si noi dar cand ne-am apucat am constatat ca nu e chiar asa.
In primul rand cititi cu atentie [ link extern ] .

Dizolvarea si lichidarea simultana se face in doua etape.

Momentan, ne intereseaza prima etapa, a doua avand loc la 30 zile dupa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de dizolvare si lichidare.

Asadar:
Etapa 1:
- cerere de inregistrare
- hotararea de dizolvare si lichidare - original romana si original germana (sau limba strainilor), tradusa de un traducator autorizat, a carui semnatura sa fie legalizata de un notar
- contor de cuvinte pentru cea in romana - se vor publica in Monitorul Oficial
- imputernicire speciala pentru persoana care va depune dosarul
- taxe judiciare, judiciare de timbru, taxa de registru

Puteti totusi demara procedura chiar daca aveti sediul expirat sau capitalul neechilibrat.
Felicitari luca.roxana,f.f. bine explicat.Ma voi duce si eu zilele urmatoare la Reg com sa vedem daca s-a publicat in Mon Oficial si sa intreb exact ce urmeaza si cand sa ma duc.
iulidiv a scris:

Ce as putea face in sensul asta ? Sa merg la registrul comertului prima data sau cum?

Mai bine cautati pe cineva interesat si ii cesionati partile sociale.
B-)
cat privest dizolvarea si lichidarea....cheltuielile interesante apar cand ajungeti la lichidator!B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

iulidiv a scris:

Ce as putea face in sensul asta ? Sa merg la registrul comertului prima data sau cum?

Mai bine cautati pe cineva interesat si ii cesionati partile sociale.
B-)
cat privest dizolvarea si lichidarea....cheltuielile interesante apar cand ajungeti la lichidator!B-)

Art. 227, alin. (1), lit. b) și d) din Legea nr. 31/1990, actualizată la data de 17 aprilie 2009, descrie procedura dizolvării şi lichidării voluntare fără numire de lichidator, respectiv pe baza Hotărârii asociatului unic sau Hotărârii Adunării generale a asociaţilor.
Deci fara cheltuieli interesante. Binenteles ca exista ceva taxe, dar si Statul trebuie sa se ocupe cu cevaB-) Oricum taxele generate de acesta varianta de dizolvare sunt comparabile cu cele generate de cesionarea partilor sociale. Mai ales ca in ziua de azi cautate sunt fimele care au datorii mari la stat, nu o firma ce nu a avut activitate de mai mult timp

Alte discuții în legătură

Inchidere definitiva firma cora38 cora38 Vrem sa stim daca o societate aflata in suspendare poate fi inchisa definitiv si care este procedura Multumim (vezi toată discuția)
Suspendare activitete versus lichidare nracolta nracolta Am un SRL, neplatitor de TVA. Sotia este unicul angajat. Ea vrea sa trea ca la PFA. Care este procedura si care ar fi varianta optima si rapida? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Fuzionarea companiilor darkman darkman Buna ziua, Detin doua firme, dar una dintre ele nu are o activitate atat de infloritoare incat sa imi permit cotabilul si forfetarul. M-am interesat sa o ... (vezi toată discuția)