avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate dupa CIM pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate dupa CIM pe perioada determinata

Buna ziua,
Bebe 1 s-a nascut pe 5 nov 2014. Am intrat in CIC varianta 1 an, si dupa 11 luni mi-am reluat activitatea.
Am aflat ca sunt insarcinata cu Bebe 2, data probabila a nasterii 4 iulie 2016. Contractul meu de munca expira pe 30 iunie.
Bebe 2 probabil o sa vina dupa 4 iulie, cam pe 10-12 iulie (e mai complicat de explicat: istoric medical coroborat cu opinia dr + varsta gestationala. Oricum nu asta intra in discutie).
Intrebarea este daca si cum pot intra in concediu de maternitate? Unde duc concediile, avand in vedere ca practice dupa 30 iun nu mai am contract la angajatorul actual?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 1 Decembrie 2015
In speta, aveti doua posibilitati dupa incetarea c.i.m., si anume:
1. Sa va depuneti actele la AJOFM pentru a beneficia de somaj..
Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in concediu pentru cresterea copilului.
Pe durata concediului de maternitate si CCC se suspenda perioada de somaj care se va relua dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

2. Sa depuneti certificatele pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va achita.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune la Primarie actele pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida, angajata cu contract de munca pe perioada determinata anda1103 anda1103 buna..situatia mea este urmatoarea: m-am angajat in data de 08 feb 2010 la o firma de transport cu contract de munca pe perioada determinata de 6 luni nestiind ... (vezi toată discuția)
Cat este necesar sa imi prelungesc contractul? magaran_oana magaran_oana Buna ziua, Sunt angajata cu contract pe perioada determinata iar pe 22 iunie imi expira contractul. Angajatorul doreste sa ma ajute si ma intreaba cat sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului Vasilescuelena Vasilescuelena Buna ziua! Lucrez de 1 an si 7 luni neintrerupt dar pe perioada determinata. Contractul imi expira pe 09.01.2019 iar eu sunt insarcinata uramand sa nasc la sf ... (vezi toată discuția)