Buna ziua,
Bebe 1 s-a nascut pe 5 nov 2014. Am intrat in CIC varianta 1 an, si dupa 11 luni mi-am reluat activitatea.
Am aflat ca sunt insarcinata cu Bebe 2, data probabila a nasterii 4 iulie 2016. Contractul meu de munca expira pe 30 iunie.
Bebe 2 probabil o sa vina dupa 4 iulie, cam pe 10-12 iulie (e mai complicat de explicat: istoric medical coroborat cu opinia dr + varsta gestationala. Oricum nu asta intra in discutie).
Intrebarea este daca si cum pot intra in concediu de maternitate? Unde duc concediile, avand in vedere ca practice dupa 30 iun nu mai am contract la angajatorul actual?
Va multumesc mult!
In speta, aveti doua posibilitati dupa incetarea c.i.m., si anume:
1. Sa va depuneti actele la AJOFM pentru a beneficia de somaj..
Din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in concediu pentru cresterea copilului.
Pe durata concediului de maternitate si CCC se suspenda perioada de somaj care se va relua dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
2. Sa depuneti certificatele pentru concediul de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va calcula si le va achita.
Dupa terminarea concediului de maternitate veti depune la Primarie actele pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC.