Dacă succesibilii declară ca nu cunosc scriitura defunctului, dacă succesibilii contestă scriitura defunctului, atunci se dispune efectuarea unei expertize grafoscopice.
Am citit de mai multe ori cele 4 rânduri pe care le-aţi scris si nu sunt foarte sigură ce contine testamentul olograf. Doar ceea ce aţi scris până la punct ori şi restul de după punct?
În plus, pentru că n-aţi pus nicio virgula pe langă cele 3 conturi bancare, presupun ca nu sunt la mama (legate prin "şi"), ci la dvs. (adica cele 3 conturi ar contine cei 40.000 ron pt dvs. - dacă am citit cum trebuie).
Corina6 a scris:
Restul .... se impart cu cei doi frati ai mei .
Dacă şi restul acesta este tot in testamentul olograf, atunci nu sunt sigură ca am inteles între cine si cine se imparte. Doar între dvs. si frati? Ori între dvs., mama si fraţi? Scrie şi-n ce fel se imparte? Ori sunt puse la gramadă, de impartit conform cotelor legale?
In funcţie de ...puncte, virgule :) şi alte amănunte se poate stabili cine ar putea /ar avea interes si dacă ar putea sa atace testamentul (mă rog, sa obtină ceva din asta, că de atacat, doar aşa de amorul artei, se poate ataca orice). Un testament bine scris/gândit nu-i chiar aşa de uşor de ...zdruncinat.
Spre pildă, nu văd nicio rezervă încălcată dacă mama are de luat, pe lângă suma în ron, şi ceva din restul acela (acolo e o suma rotunjoară în euro,
dacă adaug de la mine o virgula :) intre euro si criptă, ca altminteri se intelege altceva).
N-a fost în intenţia mea să vă corectez gramatical textul, ci doar să arăt că şi-o virgulă, la locul ori nelalocul ei, ar putea să facă diferenţa între
a putea şi
a nu putea ataca (obţine) ceva. (căci, de fapt, aceasta era întrebarea: dacă se poate ataca)