avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vom mai fi prostiți și în 2016 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vom mai fi prostiți și în 2016 ?

legea 284/2010 se va aplica vreodată ?
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 10:07, 6 Februarie 2016
eu dacă nu e interzis îl postez și aici sau cum doriți ?
Postati-l in Forum ...
răspunsul de la avocatul poporului ,,,,,,,,,În ceea ce privește aprecierea d-v față de faptul că oug nr 57 ,,,,nu are nici un caracter de urgență ,,,vă aducem la cunoștință urm: În jurisprudența sa ,Curtea Constituțională a reținut că guvernul poate adopta oug în urm condiții ,întrunite în mod cumulativ :a)existența unei situații extraordinare; b) reglementarea acesteia să nu poată fi amânată ; c) urgența să fie motivată în cuprinsul ordonanței . Totodată ,CCR a decis că situațiile extraordinare exprimă un grad mare de abatere de la obișnuit sau comun și au un caracter obiectiv , în sensul că existența lor nu depinde de voința Guvernului ,care ,în asemenea împrejurări , este constrâns să reacționeze prompt pt apărarea unui interes public pe calea oug . Astfel ,măsurile reglementate prin oug 57/2015 reprezintă concretizarea competenței Guvernului de realizare a POLITICII INTERNE a țării ,consacrată la nivel constituțional prin art 102 alin (1) din Legea fundamentală . Prin urmare ,Guvernul are o competență normativă derivată fie dintr-o lege de abilitare,fie din însăși Constituție , cu un caracter special și limitat , specific unei competențe de atribuire . Exercitarea acestei competențe se include tot în sfera puterii executive și constă în posibilitatea de a emite două categorii de acte normative :ordonanțe simple și oug (ordonanțe de urgență) Totodată ,precizăm că în preambul oug 57 ,,este reținut faptul că ,se impune luarea măsurilor prevăzute în ordonanță în regim de urgență având în vedere necesitatea adoptării ,în cel mai scurt timp ,a legii bugetului de stat și a legii bugetului asigurărilor sociale de stat în considerarea faptului că se vizează interesul general public .. Referitor la aprecierea d-v față de faptul că ,,,,prin suspendarea Legii 284/2010 se încalcă art 47 din Constituție ,întrucât guvernul nu asigură un nivel de trai decent în situația în care și în anul 2016 ,valoarea de referință se menține la 600 lei ,,,,,,,,precizăm că în jurisprudența sa ,Curtea Constituțională a statuat că ,,,stabilirea acelui standard al nivelului de trai care poate fi considerat ca fiind decent trebuie apreciată de la caz la caz ,în funcție de o serie de factori conjuncturali. Situația economică a țării ,resursele de care dispune statul în vederea atingerii acestui obiectiv ,dar și nivelul de dezvoltare al societății ,gradul de cultură și civilizație la un anumit moment și modul de organizare a societății reprezintă deopotrivă coordonate care trebuie luate în considerare atunci când se evaluează nivelul #DECENT # al vieții .În concluzie aprecierea modului și a măsurii în care statul reușește să ducă la îndeplinire OBLIGAȚIA de a asigura un nivel de trai decent trebuie să fie raportată la acești factori ,nefiind posibil stabilirea unui STANDARD FIX ,imuabil (Decizia nr 765 /2011)
In opinia mea, a raspuns cu generalitati .
știu ,dar a răspuns e o opinie și gata Mergem mai departe , ce este totuși interesant că nu pomenește nimic de og 14 /2015 ,,,în rest le pomenește pe toate , că mai este un pic de răspuns unde laudă guvernul că a mărit cu 10 % salariile deci cică au făcut ceva ,față de alții ,e bine că eu știam dar acum le am în scris de la o instituție a statului ,,,,og 14 ia dat avocatului poporului un salar de 19 000 lei

Alte discuții în legătură

Aplicare decizia nr. 794/2016 curtii constitutionale. Mihaiii2017 Mihaiii2017 Buna ziua, Lucrez ca bibliotecar intr-o biblioteca publica. Am avut discutii pe personalul specializat de la alte biblioteci din tara si am aflat ca acestia ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionari publici oxi oxi Buna ziua, Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 794/2016 (#M7), a constatat că dispoziţiile art. 3^1 alin. (1^2) din Ordonanţa de urgenţă a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 20/2016 paulciobotaru2008 paulciobotaru2008 buna ziua, va rog sa imi spuneti daca OUG20/2016 are aplicabilitate si daca sporul de doctorat, cf art. I, pct. 1 alin. 8, se poate acorda si celor din ... (vezi toată discuția)