avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... suprafata utila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

suprafata utila

Buna ziua,sunt adm unui bloc de 120 de ap.,incalzirea o calculez dupa
suprafata utila a ap.neavand repartitoare,iar noul cenzor imi cere sa justific
printr o decizie a com.exec.suprafetele utile ale ap.Eu nu am asa ceva,asa le am
preluat de la fostul administrator. Va rog sa mi spuneti unde as putea gasi un
act justificativ al supr.utile? Fostul adm.asa le a preluat si el.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:30, 1 Decembrie 2015
Cenzorul are dreptate, insa tre' sa diascute cu presedintele. Este treaba lor de unde "scot" situatia cu suprafetele utile ale apartamentelor, dupa care au sa vi le inmaneze documentul de lucru.
Dar pana atunci, dvs. o sa va intocmiti o situatie cu apartamentele cu 1,2,3,4,5... camere. Daca mai aveti si ceva experienta, cam stiti cum sta treaba cu apartamentele suprapuse - au aceeasi suprafata utila, cu f. mici difetenta in +/-.
Acum, ori solicitati la proprietari cate o copie a contractului de proprietate, ori va uitati in schita cadastrala pe fiecare tip de apartament, vedeti si rezultatul muncii com. ex. , comparati, poate mai si masurati, apoi puneti de-o discutie in com. ex. si presedintele sa de-a o decizie din care sa rezulte suprafetele utile la toate tipurile de apartamente. Cu decizia in mana, lucrati fara grija...
dan61 a scris:
Va rog sa mi spuneti unde as putea gasi un act justificativ al supr.utile? Fostul adm.asa le a preluat si el.

Conform legii 230/2007 proprietarii sunt obligati sa depuna la asociatie cate o copie a actelor de proprietate a apartamentelor. Acestea sunt necesare chiar la infiitarea asociatiei si fac parte din dosarul depus la judecatorul delegat. Apoi la fiecare vanzare-cumparare, noul proprietar este obligat sa depuna contractul in copie la asociatie. Asa ca vedeti aceste contracte si tineti cont, asa cum s-a spus mai sus in cazul cand va lipsesc unele contracte in sensul ca apartamentele situate pe aceeasi verticala, de regula, au aceeasi suprafata utila.
Daca sunteti nou in asociatie, solicitati presedintelui dosarul cu actele de infiintare a asociatiei si ar trebui sa gasiti acolo date despre supafetele utile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare cota parte indiviza Bogdan_86 Bogdan_86 Un locatar a facut o sesizare ca pe listele de intretinere figureaza cu CPI 1,5, iar vecinii de pe aceeasi coloana au 1,21 sau 1,22. In contractul de ... (vezi toată discuția)
Dată “greșită” pe tabelul de cheltuieli la bloc, cu scopul anulării dreptului de a face contestație în 10 zile de la afișare. ce e de făcut? AlexandruLucaConstantin AlexandruLucaConstantin Buna ziua. Am sa va povestesc pe scurt: ma aflu in intr-un conflict civilizat cu asociatia de proprietati de la blocul in care locuiesc. Motivul? S-a spart o ... (vezi toată discuția)
Calcul incorect cote itoma itoma Am costatat ca pentru calculul cotelor lunare de intretinere, la repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza administratorul foloseste Suprafata totala a ... (vezi toată discuția)