avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cu un coproprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cu un coproprietar decedat

Buna ziua!
O cooperativa mestesugareasca foloseste neintrerupt un teren din 1976, teren preluat ulterior de CAP si apoi restitutit prin legea fondului funciar urmasilor proprietarilor de drept ( 4 frati). La data restituirii unul din cei 4 frati era decedat. In 1993 cooperativa a cumparat terenul de la cei 3 frati ramasi in viata, dar cel de-al 4-lea, fiind decedat, a ramas coproprietar pt cota ce ii revenea.
Am dorit sa facem un proces pt uzucapiune dar ,datorita perioadei in care a fost preluat de CAP,nu este posibil.
Am putea face un partaj judiciar avand in vedere ca succesiunea celui de-al 4-lea frate nu e dezbatuta, iar mostenitorii pe care i-am contactat nu sunt interesati sa se complice cu dezbaterea ei datorita sumei mici care le-ar reveni pe teren fiind mai multi mostenitori? Sau ar exista o alta modalitate prin care i-am putea obliga sa dezbata succesiunea pt a putea ulterior cumpara terenul?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioana1705 , utilizator 09:02, 28 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc!
Totusi este posibil partajul in conditiile in care nu toti coproprietarii sunt prezenti avand in vedere prevederile art. 684 alin 2 Cod Civil care prevede ca partajul facut fara participarea tuturor coproprietarilor este lovit de nulitate absoluta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)
Partaj Beniamin92 Beniamin92 Buna ziua,vreau sa achizitionez un teren si m-am confrutat cu o problema terenul are 5 mostenitori,fiecare are o cota parte,4 dintre ei traiesc si vor sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire si titlu de proprietate Luminita Mihaela Luminita Mihaela Buna ziua. In anul 1995, cand s-a facut tiltul de proprietate pt o suprafata de 9 ha, la proprietari a fost trecut strabunicul meu (decedat in 1983)si ca ... (vezi toată discuția)