avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cu ce ma poate ajuta protectia consumatorului?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cu ce ma poate ajuta protectia consumatorului?

Buna ziua,

Am comandat niste usi cu supralumina in iulie la o firma de specialitate din Timisoara, usi ce trebuiau sa-mi fie livrate si montate in 35 zile (la inceputul lunii august). Dupa ce ca au intarziat cu livrarea, aprox 5 zile, mi-au adus o usa sparta si o supralumina de o alta dimensiunea. Am zis ca mai astept 35 zile, au trecut cele 35 zile si am depus o reclamatie la ANPC. Inainte sa expire cele 30 zile in care cei de la ANPC trebuie sa amendeze firma, mi-a venit o supralumina si aceasta de o dimensiune gresita. Iar firma respectiva mi-a zis ca o sa mai faca o comanda de supralumina si o sa ajunga in 21 zile, dar sa renunta la reclamatie ca altfel, citez: "ei platesc amenda, dar eu nu o sa mai vad supralumina".

Am zis ca renunt la reclamatie, daca mai facem un contract (cu factura - ca si o comanda noua) pentru supralumina in cauza. Am facut un contract nou, dar au trecut si cele 21 zile. As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care fac o noua plangere la ANPC, adica firma se alege cu amenda, dar eu cu ce ma aleg? nu vreau discount de la ei sau altceva, imi vreau supralumina.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:39, 3 Decembrie 2015
Avand in vedere ca exista incheiat contract prestari servicii si in cazul in care intelegeti sa formulati plangere la ANPC,firma are obligatia sa onoreze comanda,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Deci sa inteleg, daca operatorul economic nu-si respecta contractul iar eu fac o plangere la ANPC o sa se intample urmatoarele:
- ANPC amendeaza operatorul (dupa 30 zile de la data efectuarii plangerii)
- daca tot nu se respecta contractul eu trebuie sa dau operatorul in judecata
- operatorul plateste cheltuielile de judecata + contravaloarea serviciilor din contract?

ynocentta a scris:

Avand in vedere ca exista incheiat contract prestari servicii si in cazul in care intelegeti sa formulati plangere la ANPC,firma are obligatia sa onoreze comanda,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta


Din pacate da, deocamdata nu puteti recupera banii decat prin instanta. In viitorul apropiat, daca autoritatile se misca totusi mai bine decat in alte cazuri, ar trebui sa se infiinteze entitati SAL (de la solutionarea alternativa a litigiilor) care sa poata obliga comerciantii si la plata despagubirilor.
[ link extern ]

Puteti citi aici despre cum functioneaza aceste entitati insa, cum v-am zis, mai dureaza pana se infiinteaza:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un furnizor de uși Sorin27s Sorin27s Buna ziua! Am o problema cu un furnizor de uși. Am comandat ușile 26.10.2019 plătind avans, prin decembrie m-a suna c-au venit și dacă as putea sa mai ... (vezi toată discuția)
Amenda de 2 ori (pentru "acelasi fapt") -anpc- ??? Stefan021 Stefan021 Voi incerca sa scriu in limba romana, ca mesajul anterior in limba engleza a fost sters. Trebuie sa va explic ca nu sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Inselaciune pe internet irc80 irc80 Am comandat un set de boxe pe net, dupa ce am sunat la firma respectiva si m-a asigurat ca totul e bine sa nu-mi fac probleme, am primit alte boxe!Seamana ... (vezi toată discuția)