avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Limitarea cresterii restantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Limitarea cresterii restantelor

Asociatia noastra are deschisa actiune in Instanta impotriva unui proprietar. In timpul procesului, aflam ca proprietarii in acte sunt parintii decedati ai persoanei ce locuieste in apartament si pe care noi am actionat-o in dosarul initial (anul 2012); judecatorul ne da castig de cauza dar impotriva proprietarilor din acte adica a ... celor 2 soti decedati in urma cu mai bine de 15 ani! Unul dintre fii acestora (cel pe care l-am actionat in instanta) locuieste in acesl apartament, nu are surse de venit (genul de om al strazii dar mai spalat), nu a dezbatut mostenirea la timpul respectiv, a cumparat insa prin diverse hartii incheiate in privat cu fratii sai (cate 2 din partea fiecarui parinte) partile acestora.
In acest moment dezbate in Instanta mostenirea, amanand-se termenele din varii motive, noi ca si Asociatie intervenind in aceasta actiune de dezbatere, cu partea a 2-a a datoriei la intretinere (aferenta iarna 2013 pana in Sept 2105).
Primul nostru dosar din perioada 2010-2013, a fost legalizat si primita incuviintarea executarii silite - IMPOTRIVA MORTILOR !! - dosar/sume ce nu au fost luate in considerare de judecatorul ce dezbate mostenirea, fiind foarte probabil sa pierdem prin prescriere/anulare undeva in jurul sumei de 7500 lei plus cheltuieli de executare ... X-(
In acest timp, restanta totala (inclusiv cu primul dosar) a depasit pragul de 30.000 lei, restantierul "stie ca are de plata, ii este rusine etc" dar nu are de unde (insa de baut, fumat, mancat etc se gasesc intotdeauna) ..
Care este solutia de limitare a pagubelor, cum putem obtine in acest timp o hotarare a unei instante/autoritati de a limita consumurile/paguba, avand in vedere ca nu putem intra in locuinta cu acest scop si nici nu putem opri coloanele principale (locuieste la etajul 3 din 10) .. mentionez ca desi a fost debransat de la electricitate, gaze si tv cablu, acesta prin metode mai putin legale beneficiaza in continuare de serviciile lor.
Multumesc anticipat pentru orice fel de sugestii!
Cel mai recent răspuns: sterod , utilizator 17:19, 8 Decembrie 2015
sterod a scris:


pana in Sept 2105).



1-Greu de crezut ca ati putut calcula cotele lunare de intretinere pana in anul 2105 !
2-
desi a fost debransat de la electricitate, gaze si tv cablu, acesta prin metode mai putin legale beneficiaza in continuare de serviciile lor.

Avand in vedere ca asociatia de proprietari este parte in contractul de furnizare utilitati,pentru stopare majorare debit are dreptul sa sesiseze oficial furnizorii de utilitati si concomitent poate solicita instantei de judecata sa dispuna hotarare judecatoreasca pentru debransare provizorie
Se poate solicita inclusiv prin ordonanta presedentiala
ynocentta a scris:

sterod a scris:


pana in Sept 2105).



1-Greu de crezut ca ati putut calcula cotele lunare de intretinere pana in anul 2105 !

Multumesc pentru corectare, sunt siguri ca ceilalti utilizatori ce au citit erau indusi in eroare :)


Avand in vedere ca asociatia de proprietari este parte in contractul de furnizare utilitati,pentru stopare majorare debit are dreptul sa sesiseze oficial furnizorii de utilitati si concomitent poate solicita instantei de judecata sa dispuna hotarare judecatoreasca pentru debransare provizorie
Se poate solicita inclusiv prin ordonanta presedentiala



Asociatia are dreptul .. teoretic! Practic, cunoasteti vreo Asociatie ce a obtinut acest lucru in Instanta si a reusit "limitarea" pagubelor?? Daca da, va rog sa ne transmiteti datele de contact ale avocatului/executorului ce a reusit sa intre legal pe proprietate si a sigilat bransamentele individuale si multe Asociatii va vor fi recunoascatoare!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2015
sterod, utilizator
Sunt multe cazuri de asociatii de proprietari care au solicitat instantei de judecata dispunerea de hotarare prin care sa fie sistate provizoriu utilitatile la lproprietarii/locatarii care se inregistreaza de sume cu titlu de restanta
Accesul in proprietatea individuala unde exista defectiuni trebuie sa aiba loc numai in modalitatea si conditiile prevazute in lege, pentru a nu se cauza nici unei parti o vatamare. Fiind stabilită prin lege obligatia de a permite accesul, prin hotarare judecatoreasca nu poate fi interzis, proprietari membri ai asociatiei avand obligatia de a asigura folosirea normala a cladirii de locuit =art. 18 L nr 230/2007
Art 18 În situația în care unul dintre proprietari împiedică cu bună știință și sub orice formă, folosirea normală a clădirii de locuit, proprietarii sau reprezentatul legal al acestora pot solicita instanței de judecată să hotărască măsurile pentru folosirea normală a clădirii precum și plata daunelor

Vedeti si [ link extern ] /

Multumesc pentru raspuns.
Asa este, conform Legii 230 Asociatia are dreptul de a intra pe o proprietate in vederea remedierii eventualelor defectiuni si cu informarea prealabila a persoanei. Insa, cum faci sa intri in locuinta cu scopul declarat de a sigila conductele ce alimenteaza incinta si ce produc cheltuieli? credeti poate fi convinsa o persoana sa fie de acord cu sistarea utilitatilor in apartament?
Se poate o eventuala solutie legala? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi, proprietar de negasit, restante mari intretinere aminea aminea Buna ziua, in situatia in care intr-un ap sta cu chirie o familie care a adunat foarte mari restante la intretinere si asociatia de prop nu da de proprietar pt ... (vezi toată discuția)
Restante mari intretinere,solutii legale debransare de la utilitati angelmircea2005 angelmircea2005 buna ziua, avem un restantier fruntas in asociatie,are o restanta in valoare de 25000 ron momentan este dat in judecata,din pacate cam tarziu,nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Cadrul legal de debransare la instalatia de apa celor cu restante la asociatie catana aurora cristina catana aurora cristina Buna ziua , avem in asociatie trei proprietari cu datorii care nu platesc doresc sa stiu daca este un cadru legal de a fi debransati de catre asociatie de ... (vezi toată discuția)