avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plantare pomi pe domeniul public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plantare pomi pe domeniul public

Primaria unei comune a plantat in toamna platani de-a lungul drumului la o distanta de 1 m de gardurile oamenilor .Este legal ce au facut avand in vedere ca in interior pe lungimea gardului am plantata vita de vie pe o latime de 10
m si lungime de 30m.Umbra acestor pomi dauneaza dezvoltarii vitei de vie .Se poate interveni legal?Nu trebuia sa ne ceara acordul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:16, 2 Decembrie 2015
Avand in vedere ca pomii au fost plantati pe domeniul public,primaria nu are obligatia sa solicite acordul proprietarilor
Dar proprietarii au dreptul sa solicite primariei tualetarea periodica a pomilor ,astfel incat sa nu afecteze culturile din gospodariile individuale invecinate pomilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict proprietar vs vecin nroxana80 nroxana80 Buna ziua, Doresc sa ma lamuriti cu privire la un conflict pe care il au bunicii mei cu un vecin vis a vis de locul de plantare a vitei de vie fata de ... (vezi toată discuția)
Distanta fata de gard lazer_454 lazer_454 buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe ... (vezi toată discuția)
Limitele unei proprietati si norme de convietuire eftei-03 eftei-03 Buna seara Va rog frumos sa ma lamureasca cineva si pe mine in urmatoarele probleme: 1.) –am o casa veche ,pe care am cumparat-o de la parintii mei ... (vezi toată discuția)