avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ordonanta de plata /proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ordonanta de plata /proces

Buna ziua.

Am urmatoarea situatie:sunt o firma de constructii care am prestat in baza unui contract lucrari de constructii unui colaborator.Pe parcursul derularii lucrarilor s-au emis facturi , devize, s-au facut plati .Ajunsi la finalul lucrarii mai erai de emis facturi si devizele aferente.
Colaboratorul meu refuza sa-mi primeasca devizele si facturile pe motiv ca la randul lui nu i-au fost recunoscute de beneficiarul direct al lucrarii.Nu spune ca nu s-au prestat serviciile dar spune ca nu ma poate plati pana cand nu primeste banii de la beneficiar.
In aceste conditii eu doresc sa-mi recuperez banii si ma gandesc sa recurg la mijloacele legale .
De aceea va rog sa-mi spuneti care cale considerati ca ar fi mai potrivita : cea a ordonantei de plata sau un proces de drept comun?

Multumesc tuturor pentru orice raspuns argumentat.
Cel mai recent răspuns: Consuela Scarlat , Avocat 18:49, 3 Decembrie 2015
aveti situatii de lucrari acceptate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprestarea de servicii platite in avans, din cauza beneficiarului veronicapopa veronicapopa Un srl emite o factura pentru prestari servicii catre un alt srl beneficiar, care plateste factura in avans. Prestarea serviciilor trebuie sa se faca lunar, ... (vezi toată discuția)
Dobandire proprietate constructii cf. contract sabinna sabinna Contract de prestari servicii intre doua firme. Pentru a presta serviciile, prestatorul are nevoie de o instalatie si este obligatia lui sa o faca. Partile ... (vezi toată discuția)
Operatiuni contabile miraj miraj ce operatiuni contabile si ce acte anexa trebuie sa aiba factura ptr construirea unei hale ptr gater construita ptr un client. m/ar interesa mai mult situatia ... (vezi toată discuția)