avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare in judecata

buna ziua!Am un copil in varsta de 5 ani .La inceputul anului am intentat un proces in urma caruia i s-a stabilit domiciliul la mine si pensie alimentara tatalui.Astazi o prietena de a mea a primit a primit in posta o chemare in judecata pe numele meu , de catre judecatoria Republicii Bulgaria.Sunt chemata in judecata in Republica Bulgaria deoarece tatal doreste sa stabileasca anumite perioade de vizita.Termeneul de raspuns era de o luna(cum pe 25 august a fost emisa hotarararea eu cred ca ar fi trebuit sa raspund pana pe 25 septembrie).Vreau sa stiu ce ar trebui sa fac daca eu nu locuiesc pe adresa aia si daca termenul de raspuns a expirat???
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:38, 4 Decembrie 2015
Trebuie sa instiintati instanta din Bulgaria despre situatia dvs.
Trebuie sa trimit o intampinare? As vrea sa stiu care este procedura in cazul in care nu raspund?

Vreau sa stiu daca mai are vreo relevanta hotararea din Romania.Nu vreau sa accept vizita tatalui in absenta mea deoarece acesta este o persoana cu dosar penal (A fost in puscarie de mai multe ori pentru furt de informatii si inselaciune)

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua! Va trebui sa specificati instantei motivele pentru care nu ati raspuns la timp, iar daca in hotararea pe care o aveti s-a dispus si un program de vizitare al minorului de catre tata, trimiteti o copie de pe hotarare instantei din Bulgaria. Atat timp cat tatal nu este decazut din exercitarea drepturilor parintesti, are dreptul legal de a partcipa in mod activ la cresterea si educarea copilului sau.
Multumesc pentru raspuns.As vrea sa stiu daca sunt obligata sa trimit in limba bulgara raspunsul?
Buna seara.
trebuie sa trimiteti un raspuns in scris la judecatoria din bulgaria. raspunsul trebuie sa fie tradus in lib bulgara.

Alte discuții în legătură

Divortul in lipsa unei parti mira_ela mira_ela Buna! Am fost casatorita de 5 ani,dar nu mai merge intre noi si am decis sa ne despartim.In momentul de fata locuiesc in Londra iar sotul la fel,dar a bagat ... (vezi toată discuția)
Intampinare judecatorie mariapopesc mariapopesc Imi puteti spune daca o intampinare la o chemare in judecata din strainatate se trimite prin posta sau prin judecatoria regionala(un delegat al judecatoriei a ... (vezi toată discuția)
Cum poate dovedi mama ca l-a anuntat pe tata si ca acesta nu a raspuns solicitarii mara2017 mara2017 Parintii au custodie comuna. Minorul locuieste cu mama. Mama ii solicita tatalui sa se implice in activitatea scolara, in activitatile extrascolare, sa mearga ... (vezi toată discuția)