avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREMIU DE NASTERE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREMIU DE NASTERE

buna ziua. am si eu o nelamurire si nicicum nu ma pot face inteleasa in fata angajatorului. lucrez la stat si auzisem si eu, fiind insarcinata, ca in majoritatea locurilor de munca se ofera un un fel premiu de nastere in forma unui salariu. am sunat la departametul de resurse umane de la locul meu de munca si mi-a spus ca nici vorba de asa ceva. am studiat si contractul de munca al unitatii si am vorbit si cu liderul de sindicat si fie nu se pomeneste nimic, fie mi se spune clar ca nu voi primi nimic la nastere, si ca ar trebui sa primesc de la primarie acel salariu. eu nu cred asta, intrucat la locul de munca al fostului meu sot stiu clar ca se acorda asa ceva, desi sunt privati, iar de la primarie eu stiu ca se da un milion, si ulterior inca doua pt "cosul nou-nascutului". citez mai jos din codul muncii la nivel national. eu stiu ca codul muncii la nivel de unitate nu treb sa fie inferior celui la nivel national.
Art. 51. - In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
VA ROG DATI-MI O INFORMATIE CORECTA SI UN SFAT.PS. URMEAZA SA NASC ACUM IN AUGUST
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:47, 18 August 2009
da, ccmun 2007-2010 are acest scop.
1. Iata ce spune CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;
2. Daca o unitate nu are CCM se aplica CCM la nivel de ramura si daca nici acesta nu exista se aplica cel la nivel national.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national pe anii 2007-2010 andrei2010 andrei2010 Buna ziua, Conform Contractul Colectiv de Munca la nivel National pe anii 2007-2010, art . 51 , angajatorul in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)