avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contrac/conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contrac/conventie civila

Buna ziua, va rog, daca stie cineva, care sunt categoriile de persoane/profesii ce pot fi angajate prin contract civil? Pot fi "angajati" si muncitorii necalificati sau persoane ce nu au acrediatre sau drept de libera profesie? Am urmarit discutiile anterioare pe acest subiect si am cautat in legislatie dar nu am gasit nimic care sa-l satisfaca pe sefu'. Exista si prevederi similare celor specifice contractelor de munca cu timp partial/durata determinata? De cate ori pot fi incheiate consecutiv/ pe ce durata? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 09:36, 12 Octombrie 2005
Da, absolut toate categoriile de persoane. De ex, daca o societate apeleaza la un lacatus care executa lucrari in timpul sau liber, justifica plata prin contract civil (conventie), incheiata in 3 exemplare. in care se mentioneaza prestarea de serviciu, durata ( care trebuie sa fie sub 2 ore pe zi sau sub 10 ore pe saptamana - in situatia in care prestarea nu e punctuala) si pretul contractului in suma bruta. Impozitul momentan este de 10% si se retine la sursa.
2 exemplare din conventie primeste prestatorul care are boligatia sa depuna la adm.fin. declaratie speciala de venit. Sursa - Cod civil si cod fiscal
Multumesc frumos.
In cazul in care prestarea nu este punctuala pe ce durata poate fi incheiat si cate contracte consecutive se pot face pt o persoana? Cautam o metoda de inlocuire a CIM cu TP/DD pentru cativa muncitor care au deja un ald CIM la o firma iar la noi fac munca ocazionala (ex. sapa un sant la 3 luni..)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi si proceduri ciudate in romania. ContSters68209 ContSters68209 Lucrez la o firma unde de obicei se angajeaza oameni cu o pregatire precara ( rareori absolventi de liceu- in general cu 6-7-8 clase terminate, nu mai mult ... (vezi toată discuția)
Conventie civila - munca la negru? sergiumarienut sergiumarienut Datele problemei: 1.firma mea incheie un contract de prestari servicii promotionale cu un client, prin care noi ne angajam sa-i gasim fete care sa ii promoveze ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare firmă - pf neautorizată Paul Stencoane Paul Stencoane Vă scriu cu rugămintea de a lămuri câteva aspecte legate de o variantă de lucru între o firmă și o persoană fizică neautorizată, în afară de CIM. ... (vezi toată discuția)