avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fosta asociatie ne obliga sa preluam datoriile vechi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fosta asociatie ne obliga sa preluam datoriile vechi daca vrem sa infiintam asociatie noua

buna ziua vrem sa infiintam o asociatie de proprietaripe bloc dar asociatia veche ne obliga sa preluam datoriile asociatiei ,avand in vedere ca noi de aprox 5 ani noi ne autogospodarim avand o antena gsm pe bloc primim bani pt chirie care ii distribuim noi pt refacere scara iluminat si subsol ....ce masuri avem pt a infiinta o asociatie noua iar asociatia veche sa isi recupere datoriile fata de proprietari singura
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:12, 28 Ianuarie 2016
Conform dispozitii in vigoare presedintii celor 2 asociatii de proprietari urmeaza sa convina preluarea si delimitarea fondurilor rulment,reparatii,etc aferent fiecarei asociatii sa preia debitele ale proprietarilor care urmeaza sa faca parte din cele 2 asociatii de proprietari si eventual daca au interes ,sa demareze procedura de recuperare a acestora

mai precis voi preluati datoriile de la fosta asociatiei doar celor care locuiesc in blocul dvs
banuiesc ca vati facut asociatie pe scara de bloc?
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2015
Adriantot, moderator
1. Amiabil nu se poate...2. Cei de la Indrumare si control asociatii de proprietari din Consiliul Popular (primarie) nu se baga, caci salariul lor nu este dependent de competenta, eficacitate, indeplinirea atributiilor (incercati si va edificati!) 3. Mai exista si politie si B.I.C., pendinte, daca ar vrea, se gaseste o incadrare, cf atributiilor lor...4. Cat dureaza un eventual proces, adica, 2-3 ani, nu veti avea de-niciunele si veti acumula penalizari. 5. Cuvantul de ordine in administratie este, "chemati-i in judecata". Legea ma contrazice, dar realitatea nu! Succes!
Cei de la asociatia "mama" au dreptate.
Daca v-ati hotarat sa va desprindeti, o puteti face fara aprobarea asociatiei din care va desprindeti, doar ca la un moment dat trebuie sa plecati "pe picioarele dvs". Ce inseamna acest lucru?
Sa zicem ca vreti sa va desprindeti cu data de 01.01. 2016; ce datorii are blocul/scara dvs. fata de asociatia cealalta?
- pai aveti in primul rand toate cheltuielile inscrise pe lista de plata a lunii noiembrie 2015, frumusel pe fiecare proprietar in parte, costuri care au fost facturate pe asociatia mare, deci aceste costuri vor trebui achitate tot acolo;
- retineti ca aici vor fi contabilizate si eventualele penalizari;
- trebuie tzinut cont de fondul de rulment pe care fiecare proprietar din noua asociatie il are depus la asociatia mare; or mai fi si alte fonduri, asa ca cineva trebuie sa faca acele calcule despre care vi s-a mai spus - cele doua conduceri se vor intruni si vor intocmi un proces verbal de desprindere in asa fel incat fiecare sa plece cu "zestrea sa"; eu nu cred ca in cele doua asociatii nu se gasesc oameni care saprocedeze la astfel de calcule, de aceea v-am spus ca cei de la asociatia din care tocmai v-ati desprins, au dreptate...
- sigur ca costurile aflate pe ultima lista de plata pot face obiectul unor compensari cu Fd. de rulment, dar asta se face doar in urma discutiilor intre cele doua conduceri.
Abia dupa ce v-ati intocmit si pus la punct calculele, o sa trebuiasca sa mergeti la furnizorii de servicii si utilitati pentru a incheia contracte de furnizare pentru asociatia nou infiintata.

Ceea ce v-am scris mai sus este "teoria". In practica este mai greu pentru ca unii vor sa fraiereasca pe altii. Va trebuie niste oameni cu meseria de contabil care stiu cum se fac aceste lucruri.
Succes!
nu noi vrem sa ne desprindem legal ,,doar ca asociatia ne obliga sa luam datoriile la 5 apartamente care e de 300 mil avand in vedere ca pe scara sunt 42

Alte discuții în legătură

Proprietari nemultumiti vor asociatie noua Alex58 Alex58 Santem un bloc cu 4 scari si 80 de ap.si santem toti in asociatia de proprietari.As vrea sa stiu daca se poate face o noua asociatie de proprietari pe doua ... (vezi toată discuția)
Cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere ... (vezi toată discuția)
Înființare asociație de proprietari Daniela-Ionela Daniela-Ionela înfiintarea unei asociații de proprietari implică în mod obligatoriu și preluarea datoriilor de la vechea asociație de locatari? (vezi toată discuția)