avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fosta asociatie ne obliga sa preluam datoriile vechi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fosta asociatie ne obliga sa preluam datoriile vechi daca vrem sa infiintam asociatie noua

buna ziua vrem sa infiintam o asociatie de proprietaripe bloc dar asociatia veche ne obliga sa preluam datoriile asociatiei ,avand in vedere ca noi de aprox 5 ani noi ne autogospodarim avand o antena gsm pe bloc primim bani pt chirie care ii distribuim noi pt refacere scara iluminat si subsol ....ce masuri avem pt a infiinta o asociatie noua iar asociatia veche sa isi recupere datoriile fata de proprietari singura
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:12, 28 Ianuarie 2016
Ce trebuie inteledin ultima dvs. postare?
Cele trei apartamente fac parte din scara dvs.? Daca da, atunci trebuie sa le preluati cu flori si cu busuioc, insa intrebarea care trebuie pusa este: ce a facut asociatia pana acum in vederea recuperarii debitelor de la acei proprietari? Daca perioada de neplata este foarte mare, este posibil sa nu le mai puteti face nimic, deci atentie!
Deci in acest caz, vechea asociatie are dreptate - vreti sa plecati, sigur nicio problema, plecati cu tot cu "zestre", altfel cui lasati paguba? Ca sa intelegeti - plecti cu fondurile de reparatii (antena) intacte, dar debitele ceopr 5 ati prefera sa ramana la vechea asociatie, adica cine sa le stinga?
Trebuie sa va orientati si inainte de a prelua gestiunea, asociatia "mama" sa-i actioneze in instanta. Acolo la vechea asociatie se afla toate evidentele, fisele cont, (situatiile de intrari-iesiri), liste de plata si tot ceea ce instanta solicita.
mariancornel123 a scris:
...vrem sa infiintam o asociatie de proprietaripe bloc dar asociatia veche ne obliga sa preluam datoriile asociatiei...

Infintare unei noi asociatii inseamna desprinderea unei parti (scara, bloc) din vechea asociatie care are mai multe scari sau blocuri.
Dar in ultima postare iata ce spuneti:
nu noi vrem sa ne desprindem legal

Pai hotarati-va daca vreti sa va desprindeti sau nu. Conteaza!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietari nemultumiti vor asociatie noua Alex58 Alex58 Santem un bloc cu 4 scari si 80 de ap.si santem toti in asociatia de proprietari.As vrea sa stiu daca se poate face o noua asociatie de proprietari pe doua ... (vezi toată discuția)
Cum preluam debitele scarii la desprinderea din vechea asociatie de proprietari flory_a42 flory_a42 Dupa constituirea asociatiei de proprietari la nivelul scarii,judecatoria acordand personalitate juridica asociatiei,care este procedura corecta de desprindere ... (vezi toată discuția)
Înființare asociație de proprietari Daniela-Ionela Daniela-Ionela înfiintarea unei asociații de proprietari implică în mod obligatoriu și preluarea datoriilor de la vechea asociație de locatari? (vezi toată discuția)