Buna ziua,
Apelez cu incredere la sfatul expertilor dvs deoarece va urmaresc cu mare incredere postarile si informatiile pentru care sunt sigura ca nu doar eu va multumesc.
As dori sa va intreb ce se intampla cu o firma cand se termina perioada de insolventa si exista un credit in derulare, care, pe perioada de insolventa a acumulat, desi s-au achitat rate la fiecare 3 luni, sume ce depasesc puterea de plata a firmei.Mentinez ca, creditul a fost initial de 680.000 euro si pana la data intrarii in insolventa s-au achitat lunar ratele dar de fapt nu s-a scazut nimic din suma ce trebuia returnata fiind doar comisioane si dobanzi (11.75%), ajungand intr-un final ca pana la sfarsitul lunii septembrie firma sa inapoieze bancii 500.000 euro, iar pana la finele anului inca odata suma de 500.000 euro.Va rog daca imi puteti semnala vreo solutie sau v-ati mai inatlnit cu situatii similare sa imi puteti spune ce ma asteapta ca si procedura dupa incheierea insolventei care are ca termen 31.12.2016.
Cu respect,
O zi plina de informatii :)
Da apartine aceleiasi societati.Va pot intreba aici sau trebuie sa urmez alti pasi ce pret are o consultatie mai ampla in ceea ce priveste situatia mai sus expusa.Stiu ca toti aflati in situatia aceasta avem tendinta sa ne credem nedreptatiti dar chiar si cei care comit crime sau fapte abominabile au dreptul la o reprezentare buna in instanta.Pe parcursul timpului am vazut ca sunteti foarte promti, foarte informati si chiar avem nevoie de o parere obiectiva.
Ideea este urmatoarea. Urmare a intrarii in insolventa, urmata de lichidare, lichidatorul va instraina toate bunurile societatii pana ce creditorii isi vor primi sumele incuviintate la plata sau pana nu vor mai exista bunuri de instrainat.
Puteti contesta sumele cu care creditorii s-au inscris la masa credala sau puteti solicita un plan de reorganizare - doar daca mai sunteti in termen pentru a efectua astfel de demersuri (in practica am gasit destule cazuri in care sumele solicitate erau mult marite fata de ce puteau cere legal creditorii, iar in privinta planurilor de reorganizare sunt destul de sceptic atat timp cat nu exista posibilitati reale de promovare).
Asa cum dumneavoastra v-ati putea considera nedreptatiti, puneti-va in pielea creditorilor si este posibil sa le dati si lor dreptate.
Foarte important este sa nu existe acte sau fapte care sa duca la atragerea raspunderii personale, aici riscul fiind dat de posibilitatea creditorilor de a urmari si bunurile personale.
Recomandat ar fi sa apelati la serviciile unui profesionist, dar banuiesc ca acesta este sfatul pe care l-ati primi de la orice avocat.
Buna ziua,
Revin cu o intrebare legata de veniturile personale.In cazul mai sus prezentat am uitat sa va intreb si de o eventuala posibilitate ca sotia care nu a lucrat in firma aceasta si nu are niciun venit si nu a semnat pentru garantarea acestui credit, daca raspunde legal in vreun fel, daca pot exista si urmari de raspundere legala si din partea sa, ea neavand niciun venit.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Vanzare bunuri
mirela_man
Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate ... (vezi toată discuția)
Insolventa
nedelcu1971
Buna ziua,
cit la % din datoriile unei societati vin acceptate la plata, intr-un program de reorganizare?
Sume neincasate pot fi compensate cu datorii ... (vezi toată discuția)