avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire garantie dupa predarea unui apartament ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire garantie dupa predarea unui apartament inchiriat

In luna iunie 2015 am inchirait un apartament, moment in care am incheiat doar un proces verbal cu starea bunurilor din apartament fara contract de inchiriere.

Am platit in momentul inchirierii 1000 lei chirie si 1500 garantie. Chiria o achitam lunar in data de 25 ale lunii curente pentru luna urmatoare.

In data de 27 octombrie am anuntat proprietarul ca din motive personale voi elibera apartamentul pana la sfarsitul lunii octombrie 2015.

In data de 30 octombrie am predat apartamentul fara nici o obiectiune din partea proprietarei, ramanand ca acesta sa faca calculele aferente utilitatilor si sa scadem din valoarea chiriei achitate pentru luna noiembrie.

Dupa o luna la solicitarea mea sa efectuam calculul final mi-a dat intalnire in oras ocazie cu care mi-a restituit 1000 lei precizand ca restul de 1500 ramna pentru utilitati si unele daune din apartament, daune gen: covorul e uzat si a cumparat unul nou, un scaun nu mai poate fi folosit ca are o pata pe el, un sertar la mobilier se inchide greu, etc.... fara insa sa ma invite in apartament pentru a discuta concret toate cele semnalate ca si daune (banuiesc ca intentionat intalnirea a stabilit-o in oras)
Cum ar trebui sa procedez pentru a reusi sa-mi recuperez suma care imi este cuvenita respectiv, 1500 lei mai putin utilitatile si eventualele uzuri, daca aceste uzuri nu ar fi trebuit sa intre in c/v chiriei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Popa_Ioana , utilizator 14:17, 6 Decembrie 2015
Eu in continuare am disponibilitatea de a duce covorul si scaunul la spalatorie, de a repara sertarul la mobilier, etc....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera garantia completa in instanta a unui imobil inchiriat si care a fost predat in conditiile initiale? WeaverBeaver WeaverBeaver Buna seara, Pe data de 29.04.2023 mi-a expirat contractul de inchiriere. Pe 28.04.2023 am semnat Procesul Verbal de Predare Primire cu fiica proprietarul ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie emilia_ispas emilia_ispas Va solicit parerea in legatura cu urmatoarea situatie. Inainte de Craciunul 2017 am vizionat un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Apartamentul era curat, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului MuggedinRomania MuggedinRomania Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina ... (vezi toată discuția)