avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proceduri pt. pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proceduri pt. pensie alimentara

Buna ziua,
Am o fetita de 5,9 ani dintr-o relatie neoficializata. Tatal biologic a recunoscut-o si-i poarta numele. Dat fiind faptul ca in acesti 5 ani de viata el nu a contribuit financiar cu nimic la cresterea ei si mai ales pt. faptul ca nici macar nu vine sa o vada am luat hotararea de a inainta actiunea de solicitare a pensiei alimentare. As dori sa aflu daca se poate, care sunt procedurile, daca trebuie sa-mi angajez avocat si cam ce costuri presupune aceasta operatiune.
Ce garantie am eu ca in momentul in care aceste demersuri vor fi facute, copilul meu isi va primi drepturile, asta in conditiile in care tatal are propria sa firma, si pe langa Teodora mai are inca 3 copii din casatorii anterioare?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 13:05, 13 Octombrie 2005
Daca tatal minorei este mentionat in certificatul de nastere asa cum se subintelege din mesajul dumneavoastra sunteti indreptatita sa solicitati obligarea acestuia la plata unei pensii de intretinere pentru cresterea si educarea copilului .
Actiunea este scutita de taxa judiciara de timbru insa o sa va coste onorariul de avocat , daca nu realizati venituri si faceti dovada acestui fapt , instanta poate sa dispuna sa fiti reprezentata de un avocat din oficiu .
De asemenea , puteti apela la un avocat sa va intocmeasca cererea de chemare in judecata si apoi sa va reprezentati singura insa , exista pericolul ca paratul,care din mesajul dumneavoastra se pare ca dispune de capital sa-si angajeze la randul sau un aparator si sa obtineti o hotarare care nu va satisface interesele minorei .
Despre onorariul de avocat nu pot sa va precizez nimic intrucat el difera functie de complexitatea cazului , renumele avocatului , etc.
Multumesc mult pentru informatiile date.
Sper ca luna care vine sa pot face un efort financiar ca sa pot incepe demersurile.
O zi buna.
Succes , oricum , cheltuielile de judecata o sa vi le recuperati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie internationala? anaelle anaelle Buna ziua, Iata pe scurt situatia cu care ma confrunt si pentru care am nevoie de sfaturile dumneavoastra: In 2000 am dat nastere unei fetite, provenita ... (vezi toată discuția)
Ajutor incredintare minor ancut75 ancut75 [quot]Buna ziua, Am un copil(2 ani jumate) cu fosta mea prietena, nu am stiut ca este insarcinata, a ascuns lucrul acesta pana in ultimul moment si ca ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca sunt divortata si copiii au fost lăsați ... Mihaela1234@gmail Mihaela1234@gmail Ce pot sa fac daca sunt divortata si copiii au fost lăsați la tata de instanță si acum fata care are 16 ani vrea sa vina la mine mama ei este ceva grav ... (vezi toată discuția)