Buna ziua,
Familia mea detine o societate la care tatal meu este administrator, iar eu cu fratele meu suntem angajati. Anul acesta ne-a mers foarte bine. Problema e ca tatal meu este plecat in delegatie si de la un timp am aflat ca are pe altcineva.Insa a aparut o problema mai grava e ca in ultimele doua luni a retras si a facut pe firma cheltuieli foarte mari si nejustificate.Ce putem face pentru ai limita accesul la bani decat in interesul firmei sa nu mai poata retrage bani multi daca o tine asa va falimenta firma. Va rog ajutati ma ce putem face pe cale legala.
Ar trebui convocata AGA si sa se ia decizia limitarii plafonului admis sau destituirea respectivei persoane din cadrul firmei.
Administratorul este doar un angajat, dar numai AGA poate lua decizii mai presus de el. Acum... problema ar fi daca tatal dvs detine si cat capital detine in firma, caci daca are 50% nu aveti ce face, decat, eventual reclamatii la instituriile statului deoarece face uz de foloasele materiale ale intreprinderii in propriul interes, ceea ce prejudiceaza interesele tertilor (asociati, clienti, furnizori etc).
Totusi, chiar daca detine 50% ar fi indicat ar fi sa ii aduceti la cunostiinta de faptul ca poate ajunge pe latura penala daca face operatiuni care prejudiceaza interesul firmei si sa ajungeti la un punct comun.... doar sunteti in familie.
Asociati firma
AnghelP
Buna ziua,
Detin 50% dintr-o firma impreuna cu un asociat. De asemenea, sunt administrator impreuna cu un o alta persoana, alta decat asociatul meu. Imi ... (vezi toată discuția)
Clauza de blocaj
ana ada
Avem un SRL cu 17 asociati care in urma unei mariri de capital mai primeste un asociat, o mare companie care va detine 50% din partile sociale ale SRL-ului. ... (vezi toată discuția)