avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala inselaciune

Buna ziua,

Sunt de profesie designer si lucrez ca pfa. In urma cu cateva luni am avut proiect care nu s-a finalizat. Clientul mi-a dat un avans de 50%, dar din cauza unor neintelegeri (am fost implicata in alt proiect in acelasi timp si timp de doua zile nu am reusit sa fiu contactata de persoana respectiva, care s-a enervat si a inceput sa ma ameninte, sa ii returnez bani, ca nu mai vroia sa continuam proiectul) Trebuie sa mentionez ca chiar daca am avut o comunicare deficitaram nu am avut niciodata intentia de a nu termina proiectul, numai ca atunci cand mi-a cerut avansul inapoi mi s-a parut un gest foarte urat si nu am mai vrut sa continui colaborarea. Avand in vedere ca proiectul era in stadiu avansat in jur de 50%, am considerat ca si timpul si munca mea costa, asa ca am refuzat sa le returnez avansul.
Trebuie sa mentionez ca nu am incheiat cu ei nici un contract de prestari servicii si nici unul de colaborare. Drept urmare nici factura nu am emis pentru avans. Acum ma ameninta ca ma fac plangere penala pentru inselaciune împotriva mea si chiar pentru evaziune fiscala, pt ca nu au primit de la mine factura pentru avansul primit, chiar daca eu am intrebat si eu au zis ca nu doresc.
Cum sa procedez? Ma poate afecta cu ceva acest lucru avand in vedere ca eu am dovada ca le-am lucrat o parte din proiect (email-uri, poze cu ei in magazine cand am facut consultanta, proiectul de concept pentru jumatate din casa)?

Multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
Kristinaaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 14:53, 14 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua!

Pentru inselaciune nu poate. E caz civil.

Cu stima.
Pe evaziune fiscala va poate trage la răspundere penala statul.
Pe înșelăciune nu as crede dar depinde și ce declarații veti da.

Aveți contract scris cu ei sau cum v-ați înțeles?

Trebuia sa emiteți chitanță dacă aveți firma.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
A fost o intelegere verbala. Eu am intrebat daca doresc sa semnam contract, dar in cazul acesta la suma pe care eu am cerut-o le-am spus ca se aplica taxele (16% impozit si 5,5% sanatate) si eu au spus ca doresc fara chitanta si contract pentru a economisi bani. Banii de avans au fost primiti in mana, nu prin transfer bancar.
La acuzatiile aduse le-am raspuns ca daca doresc chitanta pentru avans o pot da si astazi daca doresc si ca eu nu consider ca a existat caz de inselaciune si reavointa atata timp cat am lucrat si am dovezi care imi sustin munca pentru suma primita.
Ptr.inselaciune nu sunt intrunite elementele constitutive,dar, cu evaziunea fiscala ar putea fi o problema daca nu ati emis factura sau nu ati eliberat chitanta.

Alte discuții în legătură

Avans dat fara chitanta si fuga muncitori = inselaciune sau litigiu civil Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, Am inteles ca nu suntem singurii in situatia asta, dar prostia se plateste. Vreau sa va intreb daca poate fi considerata infractiune de ... (vezi toată discuția)
Are voie un presedinte de asociatie de locatari sa dea amenzi? GEANINA I GEANINA I fratele meu a primit o amenda de la presedintele asociatiei de locatari pt a stat in casa scarii si a fumat....cand s-a dus sa plateasca amenda nu au vrut sa-i ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! asociatia de proprietari a apelat la o inteprindere ... MDC24 MDC24 Bună ziua! Asociatia de proprietari a apelat la o Inteprindere Individuala pentru a termoizola casa scării unui bloc. Firma a prezentat un contract pe care ... (vezi toată discuția)