avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Are voie un presedinte de asociatie de locatari sa dea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Are voie un presedinte de asociatie de locatari sa dea amenzi?

fratele meu a primit o amenda de la presedintele asociatiei de locatari pt a stat in casa scarii si a fumat....cand s-a dus sa plateasca amenda nu au vrut sa-i dea nici o chitanta,dar pana la urma i-au dat un bilet de mana semnat si stampilat....au voie sa faca asa ceva?au voie sa aplice ei amenzi?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:49, 9 Februarie 2010
sa platesti un geam pe care l-ai spart , mi se pare o chestie de bun simt. sa platesti o amenda data de presedintele blocului pt fumat, mi se pare, scuzati, naivitate. nu are niciun drept de a da amenzi
Nu are voie presedintele asociatiei sa dea amenda in numele asociatiei. Doar daca are si alta functie, daca este imputernicit al primarului pentru a sanctiona abaterile de la pastrarea curateniei in locuri publice, de exemplu.
Dar fratele dv avea voie sa fumeze in casa scarii? Acolo este fumatul interzis?
Este afisat acest lucru sau stiti ca proprietarii au hotarat ca este interzis fumatul in casa scarii?
Poate s-a hotarat in adunarea generala ca cei care vor fuma in casa scarii sa fie sanctionati prin plata unei sume la fondurile asociatiei.
Oricum nu este o amenda.
deci,inseamna ca pot sa-i denunt pt evaziune fiscala?fostul presedinte si actualul cred ca pot face ei de toate...parca ar fii blocul lor...
Cred ca cel mai simplu ar fi sa mergeti si sa discutati cu acel Presedinte sa ii returneze banii fratelui dvs. . Nu poate fi vorba de evaziune fiscala! :) Puteti totusi sa-i amintiti ca puteti face o plangere la Politie pentru inselaciune! ;)
pai adunare generala la ei inseamna 2-3 oameni de ai lor.....locatarii din bloc cred ca nici nu stiu ce fac astia.....si banii dupa amenzi nici nu se stie unde se duc....si inca ceva:presedintele asociatie impreuna cu alti cativa din bloc stau zii de zii in beci si consuma bauturi alcoolice.ei au voie sa faca asa ceva?nu-i ilegal?

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la predarea gestiunii de la un administrator la altul vivi23ro vivi23ro sotul meu a fost ales administrator desi nu are atestarea obligatorie, s a oferit sa faca gratis calculele, deci fara contract si fara plata blocul fiind numai ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment man4pot man4pot Buna ziua As avea cateva nelamuriri cu privire la fondul de rulment si va solicit cateva detalii : Este obligatoriu ca proprietar de apartament sa ... (vezi toată discuția)