avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copii xerox documente ''Conform cu originalul'' care ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copii xerox documente ''Conform cu originalul'' care nu se gasesc in Arhivele nationale

Primaria unei comune,prezinta un act (document ) in copie xerox din anul 1954 si anume, Plan de Cultura.Secretarul primariei il stampileaza si semneaza (Conform cu Originalul )
Avand suspiciuni am solicitat Arhivelor Nationale judetene un raspuns.Arhivele Nationale imi raspund ca acest, Plan de Cultura nu a existat in evidentele lor. Dupa care am solicitat scris si la primarie respectiva si stupoare acestia imi raspund ca: Nu au acest document- Plan de Cultura,ca din anul 1990, pana in prezent nu au avut acest act . Intrebarea mea este: Cum prezinta secretarul comunei acest act in copie xerox ca fiind conform cu originalul daca ei in ultimii 25 ani nu au vazut originalul... Cu acest act plan de cultura anumite persoane si-au reconstituit dreptul de propritate asupra terenurilor confor lege nr.18/1991.
Cum poate in anul 2015, un secretar de comuna sa scrie ,,comform cu originalul,, pe o copie xerox care de fapt este disparuta si nu se gaseste . Cu mentiunea ca acest act a produs efecte.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
cornaca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 14:44, 9 Decembrie 2015
În 1954, erau regiuni și raioane. Aveți idee, comuna în discuție, unde era arondată teritorial?
În 1954, erau regiuni și raioane. Aveți idee, comuna în discuție, unde era arondată teritorial?
Raspuns : Raionul Urziceni -Regiunea Ploiesti.
Am cautat si la arhivele judet ,Prahova-Calarasi-Dambovita-Constanta -Nu au avut niciodata arhivele respectivei comune. Si totusi ??? Banuiala ea este ca au existat si ca persoana care sia reconstituit dreptul de proprietate cu ajuorul acestui act are cunostiinta de disparitia documentelor+ actualul secretar fost primar in perioada 1990-1992 , 1996-2000.
Pe noi ne sidereaza faptul ca acum in 2015 apare actul in urma unor cereri facute de familia noastra, Ce este de retinut-- CONFORM CU ORIGINALUL ! Scrie acum secretarul ! Pe prima copie xerox din anii 1990 nu scrie nimic. Pai vii tu secretar in anul 2015 si srii conform cu originalul .... Ma bate gandul sa ma adresez parchetului ! Prezinta acte care nu au fost in arhive in ultimii 25-30 ani ???
Si eu am un caz asemanator,la o Primarie din Prahova:
Un proces verbal de punere in posesie,emis de primarie,semnat si stampilat,pt.cateva suprafete de teren intravilan, care a fost folosit la instrainarea terenurilor respective.
Ulterior,aceeasi primarie mi-a emis adresa oficiala,precum ca,respectivul proces verbal de punere in posesie,nu figureaza in evidentele sale si nici pe numele vanzatorului.
Mai mult...mentioneaza,in scris,ca nu-si explica fenomenul, ca nu are cunostinta de asa ceva, singurul detaliu dat,fiind ca acel pvdpp ar fi fost intocmit de Comisia de Fond Funciar de la vremea respectiva...1994.
Acum,am solicitat componenta respectivei comisii.
Astept raspunsul lor,apoi cu toate documentele,voi merge la parchet,DNA,DIICOT...

Apropo: pt.suprafetele instrainate in modul descris,tatal meu detine acte de provenienta,inclusiv act de vanzare-cumparare autentificat de o judecatorie,in anul 1933, pe numele autorului sau (bunicul meu).

Asta cum suna ?
Profesionistii,cam ce ar putea spune,concret ?
Va multumesc.
Daca scrie ”Conform cu originalul”, cine este cel care a originalizat copia si la ce data a fost originalizata ? Pana in anii 90 -92, documetele in copie xerox aratau ca vai de mama lor. Daca nu se gaseste originalul inseamna ca este forba despre un ”fals prin colaj”.
cornaca a scris:

Judetul ialomita

BUna dimineata! İncercati la arhivele din Judetul Braila, a fost o vreme cand cateva localitati apartineau de judetul İalomita, iar dupa reorganizarea teritoriala au trecut in judetul Braila Merita o incercare si acolo, iar daca nu gasiti, incercati si in Buzau (in functie de asezarea localitatii, cautati pe internet istoria localitatii). İn Baragan au fost multe asezari impartite intre Braila si Buzau si İalomita. Succes!
Exemplu concret: mama nascuta in judetul İalomita, actualmente este judetul Braila.

Reeditare: incercati si in Bucuresti, sau dati cautare pe google textul: denumirea localitatii urmata de "Raionul Urziceni Regiunea Ploiesti" si vedeti ce rezultat ati primit.
De exemplu, Localitatea Grindu are aceste caracteristici, arhivele putand fi si in Bucuresti.

Link: [ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
tarkan, utilizator

Alte discuții în legătură

Procuror prins cu minciuna CORTEX CORTEX Buna seara. Am un litigiu de munca cu fostul angajator. Aceasta a depus in intampinare o nota explicativa scrisa de mine in cadrul unei cercetari ... (vezi toată discuția)
De unde se pot obtine acte, copii din anii 1949-1954: certificat nastere-cert. casatorie cornaca cornaca Buna ziua am o intrebare : De unde se pot obtine acte,documenta ,copii conform cu originalul, : 1). Certificat nastere anii 1948 2).Certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Reconstituire act vanzare cumparare DDOPREA DDOPREA Detin un teren cu casa mostenit de la bunicii mei, cumparat din doua bucati. Pentru prima bucata am actul lor de vanz cump original, pentru celalat am doar o ... (vezi toată discuția)