avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare credit facut la banca in anul 2010
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare credit facut la banca in anul 2010

am un credit la banca inceput in anul 2010 si ultima rata am achitato in decembrie 2010. am fost contactat de catre o firma de avocatura pentru recuperarea creditului si am mentionat de legea prescripitie pentru 3 ani.
acestia mi-au zis ca nu se poate invoca termenul de prescriptie deoarece dosarul nu a fost investit.
se poate sa-mi mai oferiti un punct de vedere in privinta acestui lucru.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:05, 8 Decembrie 2015
Buna ziua!
Este posibil ca intre timp banca sa fi efectuat anumite acte care sa fi intrerupt cursul prescriptiei. Nu vad alta solutie decat de a face contestatie la executare (daca a inceput executarea).
Despre declaratia casei de avocatura, despre "ne-investirea dosarului", nu imi dau seama la ce s-au referit, in conditiile in care banuiesc ca acel credit a fost declarat scadent anticipat iar contractele de credit reprezinta titluri executorii.

Despre prescriptie, simt nevoia sa fac o precizare: prescriptia nu anuleaza datoria, ci anuleaza dreptul creditorului de a mai intreprinde actiuni pentru recuperarea acesteia. Daca, de exemplu, dumneavoastra efectuati o plata in contul datoriei, ulterior implinirii termenului de prescriptie, plata este legal efectuata.

Cu stima,
În plus, dacă prescripția a început să curgă pe Noul Cod Civil, recunoașterea datoriei anulează efectul prescripției.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand si in ce conditii se prescrie o datorie la o firma de recuperare creante? antieos antieos Buna ziua! Am facut prin 2002 un imprumut la [EDITAT] pe numele meu, dar banii au fost utilizati de catre tatal meu, cu conditia ca el va plati ... (vezi toată discuția)
Declarare scadență anticipată după împlinirea termenului contractual la un credit bancar papati papati Bună seara, am o întrebare, poate cineva mă va lămuri. Speță: Contract bancar încheiat pe perioada decembrie 2004 - decembrie 2009, plățile ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriei este intrerupta de notificarea de la executor? fotolist fotolist notificarea de la executor,poate intrerupe perioada prescriere datorie? (vezi toată discuția)