avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela sau parinte unic.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela sau parinte unic.

Am divortat inainte cu 5 luni inainte de nasterea copilului.In certificatul de nastere a fost trecut fostul sot ca tata al copilului pentru ca au spus ca nu se poate altfel.El nu vrea sa fie impicat deloc in cresterea copilului si nici eu nu doresc acest lucru.Ce ar trebui sa fac sa il scot de pe certificat pe fostul sot sau cum evit birocratia de la fiecare birou ude merg pentru alocatie, concediu pentru ingrijirea copilului etc.
Cel mai recent răspuns: Adela-Petronela , utilizator 10:19, 9 Decembrie 2015
Nu aveti ce sa faceti. Chiar daca obtineti custodie exclusiva, tatal tot va apare pe certificatul de nastere.
Custodia exclusiva va ajuta sa luati deciziile privitoare la copil singura si sa puteti parasi tara cu el fara acordul tatalui.
Buna,nu m-am exprimat corect.Ce presupune pocesul pentru negarea paternitati? El imi semneaza declaratie ca nu este el tata.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
Adela-Petronela, utilizator
Nu ajunge o declaratie, e sau nu e el tatăl?
Dacă nu e, trebuie sa tagaduiasca el sau dvs, paternitatea în instanță. Se va ajunge la test adn.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2015
gi-jane2, moderator
Este el tatal dar el este convins ca nu este el si asa vrea sa ranana asa.nu as vrea sa se ajuga la testul adn.Ca daca se ajuge la testul adn atunci nu voi putea scapa de el niciodata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul nascut in timpul casatoriei. crina_cry crina_cry Buna ziua, am si eu o intrebare, Sora mea a fost maritata in anul 2004 si a divortat anul acesta in 2016, ea a nascut un copil in anul 2010, cu un alt barbat, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi ... violetaanna violetaanna Buna ziua, As vrea sa stiu in ce termeni/conditii un tata isi poate scoate copilul de pe numele lui. Cineva a ramas insarcinata si parasita inainte de ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)