avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sau nu pot sa parchez langa peretele blocului unde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sau nu pot sa parchez langa peretele blocului unde locuiesc

Intrebarea se rezuma la o varianta mai complexa de pot sau nu pot sa parchez ?
Ca sa explic situatia, langa unul din peretii blocului acum ceva timp a fost amenajata o parcare cu plata de primaria S3 Bucuresti, cu un rand de locuri lipit de peretele blocului. Nu aveau dreptul deoarece acel rand era pe terenul blocului, locurile au fost desființare in urma sesizarii locatarilor. Acum intrebarea, Eu ca si locatar, am voie sa parchez pe acele locuri sau e o distanță minimă ce trebuie respectată? In conditiile in care la parterul blocului pe acea laterală se află un apartament si un spatiu comercial
Cel mai recent răspuns: Tranda89 , utilizator 14:36, 8 Decembrie 2015
Dupa cum spuneti parcarea a fost desfiintata in urma sesizarii proprietarilor. De ce? Pentru ca masinile parcate acolo le crea un disconfort proprietarilor. Acum daca dumneavoastra parcati masina acolo o sa aveti aceeasi problema cu proprietarii. Acesti vor reclama, vor sesiza politia, primaria.. si o sa fiti impiedicat sa parcati masina in acel loc.
Avand in vedere ca terenul constituie domeniu public ,dv ca locatar nu aveti dreptul sa il ocupati fara acordul autoritatii publice locale
Este interesant ca desi parcarea cu plata realizata de primaria S3 Bucuresti a cauzat neajunsuri locatarilor,dupa dezafectare spatiu parcare,dv ridicati pretentia sa parcati
Prin parcarea pe domeniul public riscati pe langa reclamatii din partea locatarilor sa fiti sanctionat de catre autoritati,sa primiti puncte amenda si eventual si alte restrictii la vehicul
Ca sa va raspund la intrebarea "De ce?", parcarea a fost desfiintata pt ca a fost construita abuziv peste proprietatea blocului, acele locuri au fost proiectate din constructia blocului ca si locuri de parcare pt rezidentii blocului, dar nu stiu cum este acum legea referitor la distanta minima fata de peretele blocului daca acolo se afla fereastra apartamentului de la parter

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare fata blocului crisadi crisadi M-am mutat in apartamentul nou cumparat de 2 luni - stau la parter - si in fata apart meu langa gradina din fata ap parcheaza tot timpul ( deci pe spatiu ... (vezi toată discuția)
Parcare mmike mmike Buna ziua, as dori sa ma ajutati inr-o problema legata de parcarea de domiciliu si accesul spre aceasta parcare. Am un apartament situat la parter si as dori ... (vezi toată discuția)
Parcare sub geamul de la parter komodo komodo Buna ziua. Ma confrunt cu o problema in ceea ce priveste utilizarea spatiului comun din fata blocului. Se parca in fata geamului de la parter de catre ... (vezi toată discuția)