avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii-salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii-salarizare

Am lucrat la un SRL in domeniul constructiilor,angajat cu carte de munca,referent resurse umane in perioada 01.04.2009 - 01.07.2009, pana cand sediul firmei s-a mutat in alta localitate sub administrarea altui patron.Nu am putut face naveta la noul sediu si nu se plateau nici drepturile salariale la timp, asa ca am renuntat. Problema este ca nu am primit salariul aferent pentru perioada timpului lucrat ,mai-iunie.Ce pot face si cum sa procedez sa-mi pot recupera dreptuile salariale?Daca se mai poate?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:08, 28 Iulie 2009
Se poate! Actionati-i in judecata pentru neplata drepturilor salariale!B-)
Mergeti si sesizati Inspectia Muncii si instanta de judecata daca doriti.
nikol.ilea a scris:

Mergeti si sesizati Inspectia Muncii si instanta de judecata daca doriti.


Buna ziua,

aceeasi problema o am si eu - am lucrat 10 luni la o societate iar la plecare, pentru o luna si 1/2 nu am mai primit salariul, chiar daca am plecat deja din luna mai. am depus reclamatie la ITM iar astazi am primit si raspunsul prin posta, cum ca urmare controlului efectuat, firma are sa-mi plateasca acei bani. intentionez sa actionez in instanta si sa ma reprezint singur - fara avocat. Intrebarea mea este ce trebuie sa contina dosarul prin care il actionez in instanta?
copii ale contractului de munca si act aditional de modificare salariu, proces-verbal control ITM, fisa de lichidare, si mai trebuie altceva?
Multumesc
Pentru instanta va trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata la acre atasati copie de pe : c.i.m., actele aditionale incheiate la c.i.m., copie de pe procesul-verbal de control incheiat de ITM.
Cererea se depune la Tribunalul judetean in a carei raza aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare. Termenulmaxim de depunere a acestei actiuni este de 3 ani de la data de cand trebuia achitat salariul.
Sincera sa fiu cred ca este mai bine sa fiti asistat de un avocat in instanta.
In urma controlului, Inspectorii au stabilit anumite masuri, Cu siguranta vazand ca nu v-a fost platit salariul, una din masuri a fost (cu siguranta) plata salariului dvs si depunerea actelor doveditoare.

Alte discuții în legătură

Acte aditionale la itm ncris78 ncris78 Firma la care lucrez nu a facut act aditional sau decizie de marire salar, atunci cand s-au marit salariile ca urmare a cresterii salariului minim pe ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru un conflict de munca emberito1971 emberito1971 am lucrat la o firma, si dupa ce am plecat nu mi-a mai platit salariul restant pe o luna si jumatate. am fost la itm si am facut sesizare, la care mi-au ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a dat salarii timp de 6 luni viu viu Buna ziua, Nu am primit salariul aferent a 6 luni lucrate. Firma are sediul social in Bucuresti, punctul de lucru in Targoviste, eu apartin cu domiciliul ... (vezi toată discuția)