avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala politist rutiera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala politist rutiera

Buna ziua,
Am fost oprit in trafic de un agent de politie si am fost amendat dar acesta a refuzat sa treaca in PV mentiunile pe care le solicitasem. Am incercat aproape o ora sa-l conving ca e dreptul meu, chiar am inregistrat cu telefonul mobil o parte din discutie si am 3 martori. Vroiam sa mentionez in PV ca am solicitat buletinul metrologic al aparatului radar si ca acesta era expirat (mi-a spus ca nu stiu sa citesc dar i-am aratat eu pe acel document data emiterii si termnul de valabilitate - un an - trecut de cateva luni).
Credeti ca am sanse sa fac deptate cu acel "om al legii" care nu respecta legea?
Nu aveti decat sa ii faceti o plangere penala pentru abuz in serviciu si sa vedeti cum va fi solutionata.
Faptele s-au petrecut anul trecut si am tot amanat pentru ca am inteles ca am nevoie de un avocat bun si ca va fi un proces lung care costa peste 1000 euro. Nu vreau sa renunt pentru ca probabil se bazeaza pe faptul ca nu am nimic de castigat.
Politistul nu are nici o obligatie fata de dvs sa va prezinte certificatul metrologic, daca contestati la instanta PV de contraventie, instanta poate solicita aceste relatii.
Nu are obligatia dar a facut-o. Mi-a prezenta un document expirat.
Potrivit Normelor de metrologie legala NML 021-05, punctul 4.3.- Cinemometrele vor putea fi utilizate legal numai daca au fost verificate metrologic, au fost marcate si sigilate in conformitate cu prevederile prezentei norme si sunt insotite de buletinul de verificare metrologica in termen de valabilitate

Dar nu asta este problema mea. Caut un avocat pentru plangere penala impotriva agentului pentru ca a refuzat sa treaca mentiunile asa cum le-am solicitat eu
Parerea mea este ca PV trebuia contestat si acolo sa va faceti aceste aparari.
Cu plangerea penala nu cred sa rezolvati ceva, daca doriti sa contactati un avocat, intrati pe site-ul UNBR.ro si gasiti acolo pe toti avocatii din Romania.

Alte discuții în legătură

Ilegalitati agent rutier- plangere contraventionala calinccs calinccs Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai scurt, va rog frumos sa ma ajutati, daca se poate. Am condus autovehicolulpersonal in judetul Salaj si am fost oprit dupa ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar in pronuntare. ce credeti? icristi icristi Am contestat un pv radar intrucat in momentul constatarii contraventiei echipajul se afla in mers si nu mi s-a prezentat buletinul de verificare metrologica a ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)