avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala politist rutiera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala politist rutiera

Buna ziua,
Am fost oprit in trafic de un agent de politie si am fost amendat dar acesta a refuzat sa treaca in PV mentiunile pe care le solicitasem. Am incercat aproape o ora sa-l conving ca e dreptul meu, chiar am inregistrat cu telefonul mobil o parte din discutie si am 3 martori. Vroiam sa mentionez in PV ca am solicitat buletinul metrologic al aparatului radar si ca acesta era expirat (mi-a spus ca nu stiu sa citesc dar i-am aratat eu pe acel document data emiterii si termnul de valabilitate - un an - trecut de cateva luni).
Credeti ca am sanse sa fac deptate cu acel "om al legii" care nu respecta legea?
Din pacate am facut greseala sa imi iau un avocat scump si prost din acelasi oras cu agentul si care formulat plangerea in modul copy+paste din ce i-am transmis eu...
Judecatoarea a respins toate solicitarile mele, inclusiv audierea martorilor. La faptul ca nu eram in localitate, judecatoarea a motivat respingerea prin faptul ca se vade o casa pe un deal in primele cadre...Eu nu obtin nimic dar poate face altcineva dreptate. Cred ca avem golani in uniforma de politisti si nu e bine
Trebuia formulata atunci o contestatie la procesul verbal intocmit. In cadrul procesului instanta ar fi putut cere verificarea metrologica.

Acum... a cam trecut termenul iar un proces penal va va consuma resursele financiare si timpul in mod inutil.

Ca persoana deja in proces cu Brigada Rutiera va pot spune ca nu e necesar sa mentionati toate povestile acolo ci doar: "Nu sunt de acord". Apoi semnati ca ati luat la cunostinta si faceti plangerea mai departe.

Sfat: NU mai cereti buletinul metrologic, ordin de deplasare sau mai stiu eu ce, mai rau ii enervati. Asta este o prostie debitata de media. Daca sunteti vinovati nu mai cautati scuze, adevarul e cea mai buna aparare. Dar daca aveti dreptate, atunci mergeti pana in panzele albe, dar intr-un proces cu instanta, nu de fata cu ei.

M-a prins radarul cu 72km/h pe segment de drum cu limita de 50km/h. Si cu toate astea m-au iertat, doar un avertisment, pentru ca le-am spus ca nu credeam ca e vreun echipaj acolo si ma grabeam sa ajung acasa la 1 noaptea. Si nici vreo atentie nu le-am dat.

Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
catalex, utilizator
Antevorbitorul "catalex" aplica aceeasi abordare ca si mine: " Nu ma iau in gura cu organu' "
Si de cativa zeci de ani de condus aproape zilnic, cam functioneaza...
Amu' fo 2 saptamani ... zi de wk bulevard de Buc...
tras pe dreapta... proiectoare aprinse, nici vb de ceata ! ... nici vorba nici de centura ... !
amenda pt proiectoare = 640 RON. Vorbit frumos, recunoscut fapta... rezultat: numai amenda pt centura ( 105 RON in 48 H ) si stins proiectoarele de ceata ...
N-am incercat atentii, mi-a fost frica ca se agraveaza situatia !
Sfaturile d-voastra ("catalex" si "BraveHeart") sun foarte ok. Problema mea e ca am prea mult bun simt si altii profita... Am vorbi foarte frumos. Mi-a cerut actele le-am prezentat si a plecat la masina. Cand s-a intors cu PV-ul mi-a spus ca mi-a retinut permisul. Nu cumva trebuia sa imi comunice asta dinainte? Eram dupa indicatorul de iesire din localitate dar porbabil m-am inregistrat inainte (!). Atunci am cerut, pe un ton calm, cele doua documente pe care trebuie sa le aiba asupra lor (dar nu trebuie sa le prezinte, stiu). Intr-adevar a devenit agresiv si mi-a trantit in fata buletinul metrologic. Mi-a spus ca nu stiu sa citesc si chestii aiurea in timp ce eu vorbeam politicos. Am mers la colegul lui sa-i spun ca nu vreau sa fac scandal, vreau doar sa treaca la mentiuni ceea ce am solicitat. Acesta sustinea ca daca nu vrea sa treaca, nu trece. Cat despre ordinul de deplasare, acesta e la seful de post (!?). Am sunat la 112, am solictat un alt echipaj la fata locului, operatoarea mi-a spus ca nu e urgenta. Intodeauna vorbesc frumos si imi recunosc greselile. Intr-adevar am incerca sa fac ceva dupa ce am vazut ca imi pierd permisul.
Dvs nu intelegeti ca solicitarile pe care le-ati avut sunt inutile, nu va ajutau oricum cu nimic, probabil au avut darul sa enerveze si organul, trebuia sa specificati doar ca nu sunteti de acord si contestati PV in instanta si acolo invocati dvs ce aparari doriti.
Va recomand sa nu mai aplecati urechea la informatiile stupide care circula pe internet cum ca aveti dreptul sa solicitati certificatul metrologic, ordinul de serviciu, sau sa apelati 112 cand va opreste politia, din toata descrierea este evident ca sunteti victima acestor informatii eronate.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ilegalitati agent rutier- plangere contraventionala calinccs calinccs Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai scurt, va rog frumos sa ma ajutati, daca se poate. Am condus autovehicolulpersonal in judetul Salaj si am fost oprit dupa ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar in pronuntare. ce credeti? icristi icristi Am contestat un pv radar intrucat in momentul constatarii contraventiei echipajul se afla in mers si nu mi s-a prezentat buletinul de verificare metrologica a ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)