avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Forma inregistrare fiscala agent asigurari
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Forma inregistrare fiscala agent asigurari

Buna, sunt agent asigurari si am fost anuntati (in al 12-lea ceas) ca trebuie sa ne inregistram fiscal PFI sau PFA . Vreau sa stiu daca pot sa fac IntrFam impreuna cu cineva din familie care este PFA si vrea sa-l inchida ("onor noului cod fiscal:") si apoi sa ne asociem fiecare cu activitatea lui ? :(
exista precizarea in CF ca agentul asigurari trebuie sa fie doar PFA /PFI ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:37, 10 Decembrie 2015
De la 1 ianuarie 2016 va trebui sa prestati doar sub forma de pfa. Mergeti la registrul comertului sa va autorizati si acolo va da si detaliile privind actele necesare.
multumesc; dar eu ca PFA pot sa am angajat si pe fratele meu cu alt obiect de activitate si sa depun 2 declaratii cu venituri realizate ?
Il puteti angaja cu contract de munca pe pfa-ul dumneavoastra. Doar asa. Sau isi face si el pfa separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce-i mai bine , pfa sau pfi ? Florian59 Florian59 De la 01.01.2020 am de gand sa-mi deschid un PFA sau PFI ,....DACA MA PUTETI ajuta cu sfaturi versus costuri,timp si/sau avantaje/dezavantaje.La amandoua ... (vezi toată discuția)
Taxe si contributii pfi (persoana fizica independenta) rclean rclean Sunt agent de asigurari cu contract de mandat(primesc comision).Conform noului COD FISCAL,incepand din acest an tebuie sa ma transform in PFI(asa m-am hotarat) ... (vezi toată discuția)
Pfa popalucian popalucian Bună ziua. În anul 2023 am fost angajat part-time 2h ca și livrator food. Am fost înștiințat de către firma ca de la 01.01.2023 ca să putem continua ... (vezi toată discuția)