avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere contract inchiriere intre persoane juridice
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere contract inchiriere intre persoane juridice

buna ziua,
am un contract de inchiriere pana la 31.07.2016 cu o pers juridical. I-am notificat cu 30 zile ininte ca nu mai pot ramane la adresa din motive finaciare dar ma conditioneaza cu plata a lunii in curs + 1 luna pt ca in contract este mentionat ca notificarea sa se faca cu 60 zile inainte. mentionez ca am si o garantie echivalentul a 2luni de chirie la ei care spun ca o voi pierde din motiv ca reziliez contractual mai devreme de 12 luni. eu nu pot sa le platesc si luna in curs, sa nu maivb de 1+, atat cat deja pierd 600 eur garantia.am nevoie de un sfat de la dvs.
Cel mai recent răspuns: nestiutorintoate , utilizator 13:50, 9 Decembrie 2015
Buna ziua,

in ce priveste garantia, daca in contract este prevazut ca in caz de reziliere a contractului inainte de trecerea celor 12 luni, garantia nu se restituie, atunci aceasta se asimileaza cu o clauza penala ( in sensul de a se cuantifica dinainte prejudiciul in caz de reziliere prematura) si deci e legal sa nu o retina.
In ce priveste termenul de preaviz de 60 de zile si notificarea dvs. cu 30 de zile inainte, rezilierea nu va opera decat la implinirea termenului de 60 de zile, deoarece este un termen prevazut in favoarea Locatorului, si este un termen la care ati agreat prin semnarea contractului.
tin sa mentionez ca I-am gasit un alt chiras care va incheia contractul incepand cu 1 jan 2016, legal ar trebuii dupa 1 feb 2016 daca tot se doreste a se respecte literalmente contactul, asta nu constituie o ilegalitate?
multumesc pt raspunsul/ timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere Simona N. Simona N. Sunt locatar intr-un contract de inchiriere a unui punct de lucru.Am anuntat cu 60 de zile printr-o adresa locatorul ca as dori rezilierea contractului ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract inchiriere inainte de termen. am un contract ... BogdanG15 BogdanG15 Incheiere contract inchiriere inainte de termen. Am un contract de inchiriere al unui apartament ce se incheia la 1 August 2020, am dat in scris notificare ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)