avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare gresita a CIM IN Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare gresita a CIM IN Revisal

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea ,,problema,,
Am constatat relativ recent,solicitand o adeverinta de vechime de la fostul angajator ,ca a efectuat o inregistrare gresita in Revisal,respectiv a inregistrat un Cim expirat cu mult inainte (1995)de a ma reangaja ,cu alt CIM,la acelasi angajator.(1997)
Am reclamat situatuia la fostul angajator,care mi a eliberat a 2 a adeverinta de vechime,sustinand(eronat) in continuare ca singurul contract de munca pe care l am avut este cel inregistrat(gresit) in Revisal,,,ignorand ,, complet Cim ul pe care nu l a inregistrat in Revisal(si care se afla la dosarul meu persona lde angajat:O.Ce e de facut in asemenea situatie?
Pot reclama eu direct la ITM greseala facuta de angajator?
Ce pot face sa obtin o adeverinta de vechime corect completata?
Multumiri anticipate!!!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Decembrie 2015
Aur24k, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aur24k , utilizator 11:53, 15 Decembrie 2015
Puteti sesiza ITM-ul in legatura cu situatia dvs.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.34 C.mun.
..
(5) La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Stimate Freelis,am sesizat ITMBuc,care mi a raspuns ca nu imi poate elibera adeverinta de vechime,ptr ca intra in atributiile angajatorului. si ca mi a fost eliberata o adeverinta de vechime,chiar daca contine date eronate......
Si daca angajatorul imi da o adeverinta completata gresit(stiind ca au gresit inregistrarea in Revisal,eu totusi nu pot sesiza nicio autoritate care sa ii controleze+amendeze ptr greseala facuta in Revisal si sa ii oblige la corectarea datelor din Revisal(mentionez ca angajatorul este o unitate publica de stat,nu un privat!!!!!)
Totusi,am dreptul, ca FOST angajat ,la un document completat cu date corecte,veridice,nu?

PS Repet .Angajatorul mi a eliberat 2 adeverinte de vechime completand date gresite in ceea ce priveste contractul de munca.
Probabil nu vrea sa sesize ze ITM de greseala facuta in Revisal ptr ca va fi amendat,nu?
Poate sesiza angajatul ITMul in legatura cu greseala?
MULTUMIRI ANTICIPATE!!!!
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2015
Aur24k, utilizator
Angajatul poate sesiza ITM-ul de greseala facuta de angajator.

ITM-ul sanctioneaza neeliberarea adeverintei si nicidecum eliberarea acesteia cu date eronate.

Incercati sa intrati in audienta la conducerea ITMB si duceti-va si cu raspunsul primit.

Despre ce perioada este vorba?
Banuiesc ca va referiti la perioada de vechime in munca.....
Este de 24 ani.
Dar la angajatorul de care am vorbit este de 20 ani.
In Revisal au inceput inregistrarile din anul 2007.
Cum sa inregistrezi in Revisal un Cim care a expirat cu 12 ani inainte de inregistrare si era pe perioada determinata si nu inregistrezi pe cel care e in vigoare si e pe perioada nedeterminata.?!(cele 2 contracte se afla atat in dosarul meu personal de angajat cât si in cartea de munca!!!)
Ceea ce e foarte ciudat este ca angajatotul sustine (in scris!!)ca eu nu am avut decat un singur Cim incheiat cu ei(cred ca e un fals in documente,nu?Î
Chiar nu exista nicio solutie pentru acest lucru?Salariatul nu are nicio pârghie legala?
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
Aur24k, utilizator
Vorbeam de perioada in care ati avut acel c.i.m.

Sesizati Inspectia Muncii for superior ITM-urilor, daca nu veti gasi o solutie la ITMB.

Alte discuții în legătură

Situatia angajatului conform revisal-ului arakys arakys Buna ziua! Sunt un om al muncii si doresc sa aflu situatia mea actuala din revisal, data angajarii, motivul incheierii cim-ului cat si vechimea obtinuta la ... (vezi toată discuția)
Documentele eliberalte de angajator necesare dosarului pentru indemnizatie crestere copil sevenx sevenx Buna ziua, In vederea intocmirii dosarului pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului mi s-a spsu ca, printre altele, sunt necesare si ... (vezi toată discuția)
Cim fals sau cum poate fi interpretat Petru52 Petru52 Buna ziua, Va retin atentia relatand pe scurt un “caz”… Angajata la o firma, se inmaneaza CIM perioada determinata ( 15.05.13- 15.08.13),program 8 ... (vezi toată discuția)