Avem urmatoarea problema. Blocul nostru este construit prin 1955 pe o parcela - este perioada in care inca se mai construia peste parcelarul vechi pe loturi goale/demolate si nu se radea tot pentru cartiere noi. Prin urmare el are o curte interioara - o denumesc interioara deoarece accesul se realizeaza doar prin interiorul blocului chiar daca ea este marginita doar pe 2 laturi de acesta. Pe celelalte 2 laturi se invecineaza cu alte 2 proprietati particulare.
In urma cumpararii apartamentelor fiecare proprietar detine o cota parte din terenul de sub bloc nu insa si din curte aceasta ramanand a statului (cam asemanator cu Legea 112). Nu exista acum nici un contract de inchiriere sau concesiune pentru aceasta suprafata de teren, noi o folosim deoarece suntem singurii cu acces la ea.
Intrebarea este cum s-ar putea reglementa aceasta situatie astfel incat sa avem dreptul de folosinta legal in baza unuii act de inchiriere sau concesiune - mai exact de cine credeti ca apartine acest teren? - Icral, primarie sector, primarie capitala? - sa am macar o idee la ce institutie sa ma duc mai intai (probabil ma vor plimba putin de colo colo dar macar sa stiu de unde sa incep).
Am facut calculele si se pare ca terenul aferent apartamentelor include inclusiv curtea - se pare ca problema nu exista. Daca mai sunt si altii in situatia asta - verificati mai intai cat teren aferent va revine.
Curte icral
grandanat
Buna seara,
Am in vedere cumpararea unui apartament intr-o casa si as vrea sa va cer sfatul intr-o problema legata de curtea acestui imobil.
Pe scurt, este ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere
arigo
Buna ziua,
Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)