buna seara. am trait timp de 4 ani jumate in concubinaj cu o persoana. In urma cu 2 ani am achizitionat un teren intravilan, intabulat pe numele subsemnatei (aceasta devenind propietara).La momentul respectiv, terenul a fost achizitionat cu mult sub pretul pietei,(deoarece propietarii aveau urgenta nevoie de bani), respectiv 15 mii E, valoarea actuala a acestuia fiind de 45 mii E. Pe acest teren am construit impreuna o casa, toate autorizatiile fiind pe numele subsemnatei, insa facturile pentru materialele achizitionate au fost facute pe societatile partenerului de viata pentru a se scadea in contabilitate(s-au cumparat si materiale fara facturi). Intr-una din aceste societati, concubinul are un asociat.
In momentul de fata, casa nu are receptia facuta, toate actele fiind la concubin, desi casa este terminata si locuita de 1 an. din cauza neantelegerilor dintre noi, acesta nu doreste sa faca receptia si intabularea casei.
Partenerul nu doreste sa colaboreze, imi ofera in schimb , in bataie de joc o sulta de 5000E, dintr-o casa a carei valoare cu teren cu tot se ridica la 200mii E.
In aceasta casa se ragasesc toate economiile mele, insa am fost de buna credinta si am facut facturile pe societatile lui.
Intrebarile mele sunt: am vreun drept in ceea ce priveste aceasta proprietate?
Imi pot recupera contravaloarea actuala a terenului?
Pot vinde terenul in aceasta situatie?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a rezolva aceasta problema?
Mentionez ca nu doresc aceasta casa, nu doresc nici macar jumatate din contravaloarea ei ci o treime sau un sfert, astfel incat sa-mi pot achizitiona un imobil.
Va multumesc !
D-voastră aveți dreptul asupra terenului a cărui drept de proprietate îl puteți dovedi cu contractul cu care ați achiziționat terenul și ați efectuat intabularea.
Deoarece facturile materialelor au fost făcute pe numele concubinului, d-voastră trebuie să-i plătiți acestuia cuantumul facturilor și să-l dați afară din casă deoarece AC și terenul sunt propr. d-voastră.
Un avocat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sunteti propietara terenului, autorizatia de contruire pt imobil este pe numele dvs, nu va lasati coplesita de atitudinea si comportamentul fostului partener.Tocmai ca miza e mare, spuneti ca sunt economiile dvs, e bine sa va luati masurile de precautie necesare.Practic, materialele de constructii/facturile pe srl-ul concubinului, nu va apartin , dar nici lui personal, ci..firmei lui, unde mai e un asociat.
Nu trebuie sa va multumiti cu o treime, ci trebuie sa luati ceea ce va apartine.
E mai complicat, dar puteti rezolva, va sugerez si eu , luati legatura cu un avocat - puteti gasi si aici pe site, le gasiti datele de contact.
Mie imi seamana a evaziune fiscala din partea celor 2 asociati - inregistrarea in contabilitatea firmei a unor cheltuieli care nu au fost facute in vederea sustinerii activitatii. Daca mai spuneti ca banii au fost ai dumneavoastra e clar ca scopul a fost sustragerea de la plata impozitelor.
Cred ca asa v-a convins si concubinul: -24% TVA, -16% impozit pe profit, -16% impozit pe dividende...
Daca facturile sunt pe firma, macar puteti dovedi ca banii au provenit de la Dumneavoastra? Cazul e unul greu pentru Dumneavoastra, ar insemna sa platiti inca o data catre firma contravaloarea facturilor. Eu zic sa negociati inainte de toate... Inclusiv cu argumentul evaziunii fiscale. N-o sa scapati gratis, dar o sa minimizati pierderile.
Ar trebui sa va doriti minim suma pe care ati investit-o. Si parte dintr-un eventual profit, daca ziceti ca a fost o afacere buna.
Concubinaj
adrianaaaaaaaa
sint in concubinaj de 1 an si am de gand sa construiesc o casa impreuna cu partenerul meu.terenul pe care vrem sa construim este al partenerului primit ca ... (vezi toată discuția)