avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict cu asociatia de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict cu asociatia de propietari

salutari.am si eu o nedumerire....in 2013 asociatia ma trimite in instanta pt neplata cheltuielilor de intretinere.facem un angajament de plata prin care ma oblig sa platesc suma datorata. in 2014 imi vine acasa incuvintare de executare silita dar nu din partea asociatiei ci din partea furnizorului de agent termic. Merg la furnizor spre a cere lamuriri cum s-a ajuns ca eu sa fiu executat de dansii??Acestia imi raspund ca cei de la asociatie au vandut creanta mea catre acestia,ei avad de incasat bani de la asociatie. Le fac dovada ca eu mi-am platit datoria catre asociatie,mai avand de plata o suma foarte mica.In acel moment furnizorul merge impreuna cu mine la asociatie si in prezenta mea ii intreaba pe acestia de ce au mai pus mana pe bani daca ei nu mai aveau nici o treaba.....insa fara nici un raspuns. In final tot eu sunt fraierit si platesc onorariul Executorului fara a mai plati inca odata suma datorata......La scurt timp dupa aceasta,cei de la asociatie,vin si imi afiseaza pe tabel ca as avea de plata si penalitati,care au fost calculate din 2013 pana in momentul de fata.Ma ameninta ca ma vor da in instanta daca nu platesc......Ce ma sfatuiti sa fac?? Cum sa procedez??
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:14, 22 Decembrie 2015
Daca aveati un angajament de plata cu AP si pe care l-ati respectat trebuia sa faceti contestatie la executare in termen de 15 zile si ati fi oprit executarea.

Aveti dreptul sa contestati lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisare (AP trebuie sa va raspunda in termen de 7 zile), solicitati nr de inregistrare la AP si sa va lamureasca cu privire la penalitati si restul de cheltuielil.

Este posibil ca AP sa calculeze penalitati in continuare pana la achitarea datoriilor.

Solicitati asociatiei de proprietari sa va prezinte situatia cheltuielilor si penalitatilor in conformitate cu noua lege 277/2015.

www.avocatnet.ro/content/art...
Cred ca e nevoie de mai multa comunicare intre tate partile vizate.
am cerut de nenumarate ori explicatii.....si verbal si scris dar nu am primit raspuns niciodata. Sunt pasat de la o persoana la alta.Mentionez ca in afara de suma ce reprezinta penalitati nu am alte datorii,cu cheltuielile lunare fiind la zi
yanu82

Explicati-mi va rog, cum de mai aveti de platit penalitati daca sunteti la zi?

Probabil prin "facere de bine" din partea conducerii asociatiei.

Alte discuții în legătură

Ordinea incasarii debitelor costel111 costel111 Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa-mi refuze repetat incasarea taxelor comune si a restantelor fara a achita si penalizarile calculate de ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii, respectiv art.1506-1509 din ncc abeonaaudit abeonaaudit Am urmatoarea speta: Asociatia de proprietari a actionat in instanta un restantier pentru perioada mai 2011 - oct.2014(cerere completatoare aprobata in data de ... (vezi toată discuția)