avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri mobile si imobile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri mobile si imobile

Va rog mult sa ma ajutati ! In cazul unui divort , cum se procedeaza la impartirea bunurilor atunci cand partile nu se inteleg? Mentionez ca detin doua imobile si un autovehicul si nu exista cale amiabila de rezolvare a partajului.Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 00:35, 12 Decembrie 2015
Buna seara! In cazul partajului, instanta de judecata va dispune modul de impartire al bunurilor dobandite in timpul casatoriei, in functie de aportul adus de soti la achizitionarea acestora si in functie de dovezile de care acestia dispun.
Dupa solutionarea divortului, deschideti o actiune in partaj.
Legea prezuma ca exista o cota de contributie egala a ambilor soti la dobandirea bunurilor comune in timpul casatoriei.

Partea care solicita o cota mai mare decat ceea ce prezuma legea, va trebui sa dovedeasca contributia mai mare.
Multumesc pentru raspuns! Va rog sa ma lamuriti cum se face aceasta impartire in cazul contributiei egale? Cine vinde bunurile? Cum se procedeaza? Aproximativ cat timp dureaza?
partajarea bunurilor se face doar dupa desfacerea casatoriei. intai divort, apoi partaj.
instanta va proceda la partajarea bunurilor sotilor, in functie de contributia fiecaruia dintre ei la achizitionarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de tibru pentru cota diferentiata partaj b com Adrian Vernica Adrian Vernica speta : partaj b comune. Unul din soti solicita a se constata ca participatia la dobândirea bunurilor este diferenţiată în sensul că el a participat la ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Dascalu7 Dascalu7 Buna Ziua, va rog, in cazul unui divort cum se face partajul in cazul cand exista un minor ( 16 ani) in intretinerea unuia din soti, respectiv a mamei. ... (vezi toată discuția)
Contract matrimonial ancar29 ancar29 Buna seara, in cazul in care viitorul sot nu dreste sa faca un contract prenuptial, as putea face o conventie notariala in care sa trec toate ... (vezi toată discuția)