avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Divort, amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Divort, amenintari

buna ziua.am actiunea de divort introdusa de o luna de zile.sotul meu a parasit domiciliul conjugal de mai multe luni,inca nu am oprimit nici o citatie de la tribunal.dar persoane apropiate lui(rudele in special)au inceput sa ma ameninte.la telefon.pot depune o plingere undeva?nu am probe ca ma ameninta.nu am decit doua mesaje de la el in care imi aduce injurii.dar in privinta telefoanelor pot fac ceva?multumesc
Cel mai recent răspuns: aura19731991 , utilizator 08:58, 12 Decembrie 2015
cu ce va ameninta ?
Conform legii, persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica, ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei poate solicita instantei ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie.

In cazul dvs trebuie vazut in concret in ce anume consta amenintarea, cat de grava este si ce masuri anume ar putea fi dispuse prin ordinul de protectie.

Nu stiu in ce masura se justifica si se poate proba o eventuala plangere penala.
din partea lui sint mesaje in care imi aduce injurii ,iar din partea familiei amenintari de genul:o sa ii string pe toti sa vin peste tine,o sa vezi tu ce o sa iti fac si multe altele.plus ca desi copilul e cu handicap el ia tot trimis mesaje cu vorbe foarte urite legate de mine
Nu ar fi rau sa ii înregistrați când va suna, mergeți oricum și depuneti plangere la politie.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punerea sub interdictie ? andreeaorhei andreeaorhei Buna .Am un baiat de 21 de ani care imi adreseaza injurii si amenintari la adresa mea si vreau sa il pun sub interdictie sa nu se mai apropie de mine . ce pot ... (vezi toată discuția)
Problema amenintari Drogon Drogon Buna ziua.Am o problema cu familia mea si anume: Eu am parasit domiciliul din cauza sotului meu care deseori era agresiv atat fizic cat si verbal.M am mutat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie ... MariaRobu MariaRobu Bună ziua! Am divorțat de soțul meu, pe data de 10 martie s-a pronunțat, divorțul fiind pe cale juridica, nu la notar. Custodia este comuna, dar ... (vezi toată discuția)