Am si eu o problema.
In luna mai 2015 sotul meu a figit de acasa la amanta.
Eu am ramas in apartament (propietate comuna), impreuna cu minorul in varsta de 8 ani.
Intre timp eu am depus actele pentru divort.
La a 2 infatisarea el a venit la proces zut de acord cu divortul , el a fost de acord ca eu sa raman cu copilul in apartament si sa plateasca o pensie alimentara de 276 lei Din pacate pe 8 decembrie nu s-a pronuntat divortul deorece nu s-a facut ancheta sociala, iar urmatorul termen este pe data de 19. ianuarie 2016.
Precizez ca toata perioada asta eu am platit ratele la casa si am intretinut casa si minorul.
Problema este ca de o saptamana vine la mine si imi spune ca vrea sa se intoarce acasa, sa-l las sa stea intr-o camera (apartamentul are
camere), ca el vrea sa fim iar o familie
Ce sa fac sunt obligata sa-l primesc in casa, sa stau cu el permanent?
Daca ii interzic ce se poate intampla?
Stiu ca partajul dureaza mult timp, dar eu trebuie sa stau cu el pana se termina partajul?
Întreținerea e treaba dvs ca dvs stați, doar de plata ratelor se va tine cont sau dacă aduceti îmbunătățiri imobilului, oricum asta se tranșează la partaj.
Pt ca v-a părăsit dați divorț,dacă îl primiți în casa, nu înseamnă că îl primiți în viata dvs, ci ca vine și în casa lui.
Poate fi un pas spre împăcare, dar nu e musai sa se întâmple.
Și nu va zic sa îl primiți, puteți lasă instanta sa decidă dacă el va cere.
Nu sunteti obligata sa-l reprimiti in locuinta, din moment ce dansul a parasit de bunavoie domiciliul conjugal. daca doreste sa se reintoarca acasa, poate cere in instanta reintegrarea in locuinta comuna.
iar de impacat nu va obliga nimeni sa va impacati cu dansul.
dvs stiti cel mai bine daca-i puteti ierta sau nu comportamentul sotului. si daca merita sa-l iertati sau nu .
eu personal , nu l-as ierta. dar este strict parerea mea.
din punctul meu de vedere, in momentul in care unul dintre parteneri are o relatie cu o a treia persoana, inseamna ca nu mai exista sentimente si respect pt partenerul de viata.
una este sa ai o scapare intr-o noapte ( se poate intampla oricui, fie barbat, fie femeie ) si alta e o relatie extraconjugala !
e parerea mea , dvs faceti cum credeti ca este mai bine pt dvs .
Nu sunteți obligata sa îl primiți dar în caz de proces ar putea obține reintegrarea.
Nu e sigur ca ar obține dar contează și argumentele părților cat de profesioniste sunt.
Cazul dvs. are multe variante de apărare în fapt și în drept iar în caz de proces acestea se analizează de instanta.
Contează și dacă mai ați avea viata în comun cu el și ce atitudine avea.
Și mai contează tot felul de lucruri...
Divort cu minori
turelu
Sunt casatorit din anul 2004. Dupa ce s-a nascut copilul in 2005 am vandut apartamentul in care locuiam (ce a apatinut mamei mele si vandut mie prin act ... (vezi toată discuția)