avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila perchezitie ilegala (caz atipic)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila perchezitie ilegala (caz atipic)

Buna ziua,

De cateva luni stau in chirie intr-un apartament apartinand unei doamne contabil, care este ceretata intr-un dosar de evaziune.
Ieri dimineata m-am trezit la ora 6.00 dimineata cu 4 politisti la usa, cu un mandat de perchezitie pe numele doamnei.
Le-am explicat ca apartamentul este domiciliul meu si am prezentat contratul de chirie, insa acestia au patruns in casa fara voia mea si au refuzat sa plece, ba mai mult au si efectuat perchezitia.

In aceasta situatie, nu cumva este vorba de o violare de domiciliu avand in vedere ca mi-au cotrobait prin lucruri fara voia mea, in lipsa unui mandat de perchezitie emis pe numele meu?

Pot sa depun o plangere in acest sens?

Este un abuz grosolan din punctul meu de vedere, si o dovada totala de incompetenta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
rvraz, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:11, 14 Decembrie 2015
Cazul se aseamana cu cel in care au gresit adresa si s-au dus la adresa gresita din mandat sa perchezitioneze pe alt cineva. Totusi acolo tin minte ca nu au efectuat perchezitia cu toate ca mandatul era legal pe respectiva adresa. Mergand spre absurd daca e cineva ca Becali care are un bloc in proprietate si l-a inchiriat oare l-ar perchezitiona pe tot?
IMPECABIL argumentul cu proprietarul imobilului care are N locuinte inchiriate ... !

Pe de alta parte ma deranjeaza altceva !!!

a. daca esti PROPRIETAR si din diverse motive ( vezi pe site ) pe propretatea ta te-ai pricopsit cu niste "chiriasi" ( unii au si domiciliul in acte acolo ) nu ii dai afara nici cu Coalitia Militara Ruso -Americana ... se zice pe site ca dreptul de proprietate garantat de Constitutia Romaniei !!! e VAX in fata dreptului de posesie ... ( vezi caz recent pe site cu mostenitor care nu poate evacua rapid " chiriasi" ) ... daca trebuie va dau link !
b. daca esti chirias legal si ai ghinionul ca PROPRIETARUL sa fie subiect de mandat de perchezitie, dreptul de domiciliu / posesie devine ZERO... toti mascatii au toate drepturile !!!

Deci: cand statul vrea intra pe orice usa !!! ( proprietari, chiriasi, etc ... ) daca nu, tot statul zice ca nu poa' sa intre ca acolo sunt alti cetatenii care au drepturi ! ( adica nu ajuta proprietarul sa evacueze chiriasii... )

Cu alte cuvinte simple: diferenta dintre prevalenta Proprietatii asupra Posesiei sau invers este "elastica"... e cam cum vrea muschii statului... daca asta e legislatie coerenta va las pe Dvs. sa dezbateti !
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
BraveHeart, utilizator
Cand a aprobat mandatul, judecatorul a aprobat un dosar pe baza a ce se afla in acel dosar, probabil date de la evidenta populatiei. Ca doar nu era sa trimita un politist sa intrebe politicos daca are chiriasi, sa se intoarca la judecator si pe urma sa aprobe mandatul, ca daca ar face mereu asa intre vizita politistului si aprobarea mandatului ar dispare obiectele cautate de autoritati.
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt curios cam pe ce baza elibereaza cineva un mandat, cand nici macar un lucru esential nu verifica inainte:
Persoana vizata de ancheta chiar locuieste acolo sau nu?

In alta ordine de idei....domana asta daca avea ceva de ascuns....a avut suficient timp in dimineata respectiva, avand in vedere ca perchezitia a fost la firma respectivei, la apartamentul inchiriat, dar nu si la actuala locuinta a doamnei.

Concluzie: AMATORI!

Alte discuții în legătură

Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Perchezitie domiciliara Michelle53 Michelle53 Buna, in cauzul und perchezitii domiciliare, este mandatul valabil daca numele detinatorului nu apare deloc? Mandatul a fost pe numele prietenului meu, ... (vezi toată discuția)
Controverse privind actul procedural al perchezitiei dansatorul992003 dansatorul992003 speta: Aspectul 1. perchezitia domiciliara dispusa intr-o cauza penala pendente, cu up inceputa impotriva unei alte persoane, decat cea perchezitionata, ... (vezi toată discuția)