avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Posibila perchezitie ilegala (caz atipic)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Posibila perchezitie ilegala (caz atipic)

Buna ziua,

De cateva luni stau in chirie intr-un apartament apartinand unei doamne contabil, care este ceretata intr-un dosar de evaziune.
Ieri dimineata m-am trezit la ora 6.00 dimineata cu 4 politisti la usa, cu un mandat de perchezitie pe numele doamnei.
Le-am explicat ca apartamentul este domiciliul meu si am prezentat contratul de chirie, insa acestia au patruns in casa fara voia mea si au refuzat sa plece, ba mai mult au si efectuat perchezitia.

In aceasta situatie, nu cumva este vorba de o violare de domiciliu avand in vedere ca mi-au cotrobait prin lucruri fara voia mea, in lipsa unui mandat de perchezitie emis pe numele meu?

Pot sa depun o plangere in acest sens?

Este un abuz grosolan din punctul meu de vedere, si o dovada totala de incompetenta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2015
rvraz, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:11, 14 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
GermanAlex a scris:

Cazul se aseamana cu cel in care au gresit adresa si s-au dus la adresa gresita din mandat sa perchezitioneze pe alt cineva. Totusi acolo tin minte ca nu au efectuat perchezitia cu toate ca mandatul era legal pe respectiva adresa. Mergand spre absurd daca e cineva ca Becali care are un bloc in proprietate si l-a inchiriat oare l-ar perchezitiona pe tot?

Da,exemplul este evocator

Practic trebuie sa existe date cel puțin rezonabile ca s-ar găsi ceva acolo.

În speță e posibil sa nu fi cunoscut faptul ca persoana nu mai locuiește acolo.
Depinde și cine locuiește acolo.
Poate exista un seif în care sa se afle înscrisuri relevante.

Trebuie știut pe ce considerente s-a cerut de procuror percheziția.

Am vazut cazuri în care s-a respins percheziția sau ce altceva a mai solicitat parchetul.
Sunt destul de atenți judecătorii dar depinde și ce au la dosar...
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din moment ce perchezitia NU A AVUT loc si in noua resedinta a proprietarei, e clar cam cat erau de "informati" procurorii. Este vorba de un caz mare de evaziune fiscala (200 de perchezitii in toata tara). Lege pe banda rulanta. Vanatoarea de vrajitoare este mai importanta decat drepturile elementare.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2015
rvraz, utilizator
Trebuie sa dati statul roman in judecata deoarece acel ordin de perchezitie e semnat de un functionar al statului si a fost adus la indeplinire de organele statului .
La CEDO numai dupa ce a-ti epuizat toate caile interne . Este necesara prezenta uni avocat dar demersurile vor fi recompensate .
Judecatoarea cercetata locuieste sau folosea acel apartament la data emiterii mandatului de perchezitie ? Cazul miroase a ...
Anii trecuti se mai folosea o 'ínginerie financiara' : firmele cu datorii mari se vindeau unor persoane bolnave in faza terminala . Si ramanea ca statul sa recupereze banii de la mort .
@anatiti: Statul face, statul drege, statul ......... Cine este acest stat?

E foarte simplu: STATUL este ANGAJATORUL procurorilor neinformati, a judecatorilor corupti, a politistilor umiliti de interlopi, a functionarilor care NU aplica legea, etc ... STATUL e destinatarul taxelor si impozitelor noastre...

M-a amuzat comparatia cu blocul lui Becali ... ma gandeam la Copos cu cateva hoteluri ...
Cum sparg mascatii usile turistilor din Poiana ... pe 1 Ianuarie dimineata pe la 06.15 ... culcaaaat politia... nu miscaaaaa Copos George esti arestaaaat ... nu opune rezistentaaaaaa ... !

Evidenta populatiei este un organism depasit, anacronic...revolut ... in societatea actuala a disparut obligativitatea declararii unei rezidente clare ( A. Nastase = 4 case; in care sta ? )
...evidenta populatiei asta e cam cu ierea prin 70 " bratele de munca " ... picioarele nu se foloseau... ca atat mai putin creierul !

Alte discuții în legătură

Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)
Perchezitie domiciliara Michelle53 Michelle53 Buna, in cauzul und perchezitii domiciliare, este mandatul valabil daca numele detinatorului nu apare deloc? Mandatul a fost pe numele prietenului meu, ... (vezi toată discuția)
Controverse privind actul procedural al perchezitiei dansatorul992003 dansatorul992003 speta: Aspectul 1. perchezitia domiciliara dispusa intr-o cauza penala pendente, cu up inceputa impotriva unei alte persoane, decat cea perchezitionata, ... (vezi toată discuția)