O singura intrebare. In situatia in care, hotararea judecatoreasca il obliga pe fostul sot la plata pensiei alimentare (de la data introducerii plangerii, pana in prezent), iar acesta nu are serviciu si nimic ce se poate pune sub executare, cum se procedeaza? Gandesc ca, respectivul trebuie sa traiasca, sa manance, etc .... 1) deci implicit trebuie sa aiba un venit, poate chiar "la negru" pentru a se intretine ..... 2) in conditiil;e in care el are un autoturism, cu care se deplaseaza zilnic, trebuie sa aiba un venit care sa-i asigure deplasarile ..... 3) din cate cunoastem, nu locuieste la adresa din buletin, ci cu actuala ..., deci locuieste ilegal intr-o alta locuinta si pentru a duce un trai cat de cat decent, trebuie sa aiba un veit ..... in aceste conditii, nu cumva se considera ca se sustrage de la plata obligatiilor cu buna stiinta.......
P.S.
1. Am depus dosar la executor si urmare a activitatii, s-a constata ca nu are venituri, are un cont deschis la o banca, de unde se pare ca si-a retras banii din cont, are cota parte la imobilul din adresa din cartea de identitate de 3/4, dar imobilul nu este intabulat,
2. A fost citat si de instanta si de catre executor, paratul nevrand sa se prezinte (cosideram ca nu a vrut sa ia in considerare citatiile, in conditiile in care a fost vazut in trafic in perioada de la depunerea plangerii in instanta pana in prezent)
3. A fost depus plangere la Procuratura pentru recuperarea obligatiilor neachitate pe ultimile 3 luni, fara a primi niciun raspuns din partea lor.
4. De multe ori am observat ca respectivul conduce un autovehicul ce apartie unei firem de avocatura....
Va multumesc
Sunt in aceeasi situatie..1.Chiar daca nu lucreaza legea il obliga la plata pensiei alimentare in functie de salariul minim pe economie.2Neplata pensiei alimentare de cel putin 3 luni este fapta penala si se pedepseste cu inchisoare,daca ati facut plangere la procuratura e ok...dar politia trebuie sa verifice asa ca mergeti la politie.
.... mai nou, procuratura ne-a anuntat ca a trimis spre verificare solicitarea noastra, catre sectia de policiti si daca avem nevoie de informatii sa incercam sa luam legatura cu sectia respectiva ..... ma intreb, la ce mai sunt buni si cei de la procuratura? ... daca faceam plangere la politie, acestia o dadeau la procuratura .... vad ca si invers se procedeaza ....... cineva trebuia sa isi ia raspunderea pentru rezolvarea problemelor de acest gen .....
Va multumesc insa pentru lamuriri si inca mai astept sa primesc raspunsuri pe cazul meu si de la avocati sau juristi care totusi cunos spete de acest fel ...... pe unde m-am interesat, mi s-au dat sanse mici, de recuperare a datoriilor facute de la data depunerii plangerii in instanta pana in acest moment...... totusi sunt un optimist si cred ca vinovatul trebuie sa plateasca
Cercetarile se fac de catre organul de cercetare. In acest caz este politia. Indiferent unde trimiteati plangerea, tot la politie ajungea.
Mai de ajutor ar fi un detectiv particular cateva zile sau un prieten care sa vaza daca si unde lucreaza nenea la negru. Apoi urmeaza demersuri civile si/sau plangeri.
Plangerile efectuate asa, sa vedem daca nimerim ceva, nu prea au o finalitate pozitiva pentru niciuna dintre parti.
Macar ceva notificari sau similar, nu stiu.